Vágólapra másolva!
Kétszer vezetett az Európa-bajnok Portugália Mexikó ellen, de végül egy ponttal kellett beérnie az európai csapatnak, a hosszabbításban jött a slusszpoén, a meccsen komoly feladatot kapott a videóbíró is.

Főleg a két gólrekorder, Cristiano Ronaldo és Javier Hernández csatájaként aposztrofálták az Európa-bajnok és a CONCACAF-zóna bajnokának összecsapását és nem is tévedtek ezúttal sokat a szekértők.

Csak ideig-óráig örülhettek a portugálok Forrás: Sputnik/Vladimir Astapkovich

Az első félidő elején nem sok feljegyezhető esemény történt, az első igazán komoly izgalmakig a 21. percig kellett várni. Ekkor Cristiano Ronaldo ballal kapásból lőtt a lécre, majd a kipattanót visszalőtték a társak, végül Pepe érintésével került a hálóba a labda. A gólörömöt a játékvezető szakította meg, ugyanis a videóbíró az egész akciót megelőző leshelyzet miatt érvénytelenítette a találatot.

A 33. percben Carlos Salcido fejelt bele egy portugál ívelésbe, a léc alá hulló labdát Ochoa kapus piszkálta ki egy remek vetődéssel. A 34. percben Ronaldo lépett ki, majd addig forgolódott, amíg kihagyhatatlan helyzetbe hozta Ricardo Quaresmát, aki egy lövőcsel után, Ochoát elfektetve lőtt gólt.

A folytatásban Quaresma lőtt még kapu mellé ballal, majd a 43. percben egyenlített Mexikó, kis túlzással a semmiből. Javier Hernández fejelt Rui Patricio kapujába Carlos Vela gólpassza után

A második félidő ugyanúgy kezdődött mint az első, főleg a pálya közepén zajlottak az események, de a felek ezúttal nem igazán tudtak felpörögni a folytatásra sem. Az utolsó tíz percre beállt a Milan által frissen leigazolt André Silva is, aki a 85. percben kis híján megszerezte a győzelmet csapatának, de fejesét Ochoa bravúrral védeni tudta, így kevesebb mint egy perccel később a Southamptonban futballozó Alves Cédricé lett a dicsőség, aki egy megpattanó lövéssel szerezte meg a vezetést újra Portugáliának.

Ezzel azonban nem ért véget a mérkőzés, a 92. percben Hector Moreno egy szögletet követően Fonte mellől tudott a kapuba fejelni, ezzel Mexikó pontot szerzett.

A portugálok negyedszer játszottak Mexikóval és az európaiak őrzik veretlenségüket (két győzelem, két döntetlen). A csoportot így az Új-Zéland ellen szombaton nyerni tudó Oroszország vezeti Mexikó és Portugália előtt.

A másik csoportban vasárnap este Kamerun-Chile összecsapást rendeznek.