Lejárató hangfelvételeket szivárogtattak ki Romániában

Vágólapra másolva!
Lejárató hangfelvételeket tett közzé a román korrupcióellenes főügyészről, Laura Codrut Kövesiről a Roman Tv hírtelevízió. A tv egyébként közel áll a jelenleg kormányon lévő Szociáldemokrata Párthoz.
Vágólapra másolva!

A lejárató hangfelvételeket ellenőrzésre küldték, hogy megvizsgálják azok valóságtartalmát. A hangfelvételeken a beosztottai teljesítményével elégedetlendekedett Kövesi. A főügyész

hatékonyabb munkát és több fontos ügyet követel a DNA ügyészeitől. Dolgozói szemére hányta azt is, hogy öt éve nem gyanúsítottak meg senkit.

Kövesi azt fejtegeti a hangfelvételen, hogy legalább egy újabb miniszter lebuktatására vagy más fontos ügyre van szükség ahhoz, hogy azok, akik nyilvánosan támadják a DNA-t, ne másszanak rá a vádhatóságra.

Az egyik hangfelvételen Kövesi arról beszél, hogy

az egyik ügyésze jusson el a miniszterelnökhöz, aki temesvári alpolgármesterként illegális visszaszolgáltatásokhoz járult hozzá.

A román média Sorin Grindeanu jelenlegi kormányfőre asszociált a főügyész mondatából, aki korábban tagadta az említett vádat.

A román médiában a kiszivárogtatás időzítését mindenki a kormányválsággal hozza összefüggésbe, de arról, hogy kinek az érdekeit szolgálná, egyelőre nem beszélnek.