A német B megcsinálta, ami Ronaldóéknak nem sikerült

Szocsi, 2017. június 29. A német Timo Werner (k) Jonas Hectorral (b) és Lars Stindllel, miután berúgta csapata harmadik gólját Mexikó ellen a labdarúgó Konföderációs Kupa elődöntőjében játszott Németország-Mexikó mérkőzésen a szocsi Fist Stadionban 2017. június 29-én. (MTI/AP/Martin Meissner)
Vágólapra másolva!
Németország magabiztos játékkal verte 4-1-re Mexikót a Konföderációs Kupa elődöntőjében. A dönttőben a Portugáliát tizenegyesekkel legyőző Chile vár rájuk.

A németek rögtön a mérkőzés elején kezükbe vettték az irányítást, és a nyolcadik percben már 2-0-ra vezettek. A válogatottban először duplázó Leon Goretzka előbb a 6., majd a 8. percben fejezett be pontos lövéssel egy kontrát.

A közép-amerikaiak nem nagyon találták a legnagyobb sztárjait nélkülöző német csapat játékának az ellenszerét, aminek legékesebb példája a harmadik német gól volt: az 59. percben Timo Werner egy sakk-mattnál is jobban kijátszott helyzet végén gurított Ochoa kapujába.

A 89. percben azért megszerezte a becsületgólt Mexikó - véletlenül éppen egy Bundesliga-játékos, az Eintracht Frankfurtban focizó Marco Fabián révén -, de a németeknek még erre is volt válaszuk, így végül könnyed játékkal és biztos győzelemmel jutottak be a vasárnapi döntőbe, ahol Chile vár rájuk.

Konföderációs Kupa, elődöntő:
Németorszá–Mexikó 4-1 (2-0)
gól: Goretzka 6., 8., T. Werner 59., Younes 90+1., ill. M. Fabián 89.