Jó autóval Massa még ma is képes lenne nyerni

Forma-1, Felipe Massa, Williams Martini Racing, Azeri Nagydíj
MASSA Felipe (bra) Williams f1 Mercedes FW40, ambiance portrait during the 2017 Formula One World Championship, Grand Prix of Europe in Azerbaijan from June 22 to 25 in Baku - Photo Florent Gooden / DPPI
Vágólapra másolva!
A brazil pilóta nem tervezi, hogy önszántából végleg nyugdíjba vonul, és a Williams technikai igazgatója is bízik abban, hogy megfelelő körülmények között Massa még mindig sikeres lehet.

a is képes lenne nyerni

A brazil pilóta nem tervezi, hogy önszántából végleg nyugdíjba vonul, és a Williams technikai igazgatója is bízik abban, hogy megfelelő körülmények között Massa még mindig sikeres lehet.

Noha a Magyar Nagydíjat betegség miatt kénytelen volt kihagyni, az idei teljesítménye láttán Felipe Massa nem tervezi, hogy önként visszavonul a Forma-1-től. Massa tavaly már elbúcsúzott a világbajnokságtól, mert úgy tűnt, hogy Lance Stroll az ő helyét veszi át a Williamsnél, de végül Valtteri Bottast elcsábította a Mercedes, így Massának is maradt ülés a mezőnyben.

A brazil veterán az idén eddig két 6. helyet szerzett a nem túl versenyképes Williamsszel, és Bakuban a győzelemre is esélyes lett volna, de műszaki hiba miatt végül kiesett. A szezon eleje óta a legtöbbször magabiztosan felülmúlja Strollt, és úgy érzi, továbbra is megállja a helyét az F1-es pilóták között.

Massa hallani sem akar a visszavonulásról Forrás: DPPI/Florent Gooden

„Igen, mindenképpen. Nagyon jó formában vagyok, remekül vezetek, jól megértem az autót, és minden mást is. Nincs okom arra, hogy ne maradjak az F1-ben, de majd meglátjuk, hogy mi fog történni” – tette hozzá Massa, akinek a helyére a tartalékpilóta, Paul di Resta is pályázik, de felmerült már Sergio Pérez és Pascal Wehrlein neve is a lehetséges utódok között.

Massával a csapat technikai igazgatója, Paddy Lowe is elégedett.

„Felipe világbajnok alkat, ezt láthattuk is abban a szezonban, amikor egy rövid időre az is volt – nyilatkozta Lowe a Motorsport.com-nak. – Világos, hogy nagyon tehetséges, és nagyon élvezetes vele dolgozni, megismerni, ahogy ő foglalkozik az ügyekkel. Szenzációs vele dolgozni: lelkes, barátságos, és nagyon támogatja Lance, valamint a tanulási folyamatot, amin Lance-nek keresztül kell mennie.”

Lowe kijelentette, szerinte Massa „nagyon stabil és lehet rá támaszkodni a garázs másik oldalán. Szerintem ha Felipének megfelelő autót adnánk, még mindig el tudná végezni a feladatát.” A pilóta úgy véli, manapság jóval felkészültebb a sikerre, mint korábban volt.

„Sokkal nyugodtabban versenyzek, és elégedett vagyok azzal, amit az autóban teszek – mondta. – Sajnos néhány futamon kissé balszerencsés voltam, de így is élvezem. Az embert lazábbá teszi, ha nem gondolkodik néhány dolgon, ami a munka velejárója, és csak azzal foglalkozom, amit élvezettel teszek, nyomás nélkül.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!