Tömeges csalás a kenyai választáson

Nairobi, 2017. augusztus 9. A kenyai biztonsági erők tagjai felügyelik a szavazóurnák érkezését a szavazatszámláló központok egyikénél a fővárosban, Nairobiban 2017. augusztus 9-én, a kenyai államfő- és parlamenti választások másnapján. (MTI/EPA/Kurokava Dai)
Vágólapra másolva!
Az ellenzéki vezető, Raila Odinga érvénytelennek nevezte Uhuru Kenyatta kenyai elnök győzelmét, mert a választásokkor az éjszaka folyamán hackerek törték fel a választási bizottság rendszerét és meghamisították az eredményeket.
Vágólapra másolva!

Az ellenzéki vezető sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a számítógépes kalózok egy meggyilkolt választási biztos azonosítóját használták fel, hogy hozzáférhessenek a rendszerhez. A politikus azt állítja, hogy a pártja által mért adatok teljesen eltérnek attól amelyet a bizottság honlapján közzétettek.

A kenyai biztonsági erők tagjai felügyelik a szavazóurnák érkezését a szavazatszámláló központok egyikénél a fővárosban, Nairobiban 2017. augusztus 9-én, a kenyai államfő- és parlamenti választások másnapján. (MTI/EPA/Kurokava Dai) Forrás: MTI/EPA/Kurokava Dai

- mondta.

Az 55 éves Kenyatta pártjának egyik magas rangú politikusa, alaptalannak nevezte az ellenzék vádjait.

Az ellenzékiek ugyan nyugalomra intették a népet, de

azt is mondták, nem irányíthatják a tüntetőket. Az ellenzék fellegvárában százan tüntettek, a fegyvertelen férfiak azt kiabálták: "Raila nélkül nincs béke".

A rendőrség feloszlatta a tüntetést, egyes hírek szerint a tömegbe lőttek és egy tüntető meghalt.