Csak a szokásos, újabb régióban állították le a pályázatot

Laposodik a pénztárcánk a végtelen tél miatt, egy egyetemista állítja egy gázkonvektor hőmérséklet-szabályozó gombját nagykanizsai panellakásában
Vágólapra másolva!
Nagyon népszerű az Otthon melege program keretében kiírt gázkonvektorok cseréjére kiírt pályázat. Gyakorlatilag minden régióban a megnyitás után elfogyott az előre meghatározott keret, pénteken a közép-dunántúli régióban csaptak le azonnal a lehetőségre.
Vágólapra másolva!

A közép-dunántúli régióban pénteken 10 óráig lehetett vissza nem térítendő támogatást igényelni a gázkonvektorok cseréjéhez,

ezután a benyújtás lehetőségét határozatlan időre felfüggesztette a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

Az Otthon melege program másik alprogramjában azonban még október közepéig igényelhető támogatás új gázkazánok beépítéséhez és a fűtéskorszerűsítés kiegészítő költségeihez.

Eddig hatezer pályázat érkezett

az Otthon melege programban meghirdetett földgázüzemű gázkonvektorok energiamegtakarítást eredményező cseréjét támogató alprogramra.

Illusztráció Forrás: MTI/Varga György

A közlemény szerint az Otthon melege programban meghirdetett családbarát pályázati konstrukciók célja, hogy gyors, megfelelő intenzitású támogatáshoz juttassák a lakosságot az ország egész területén.

A 2014 szeptemberében indult, jelenleg csaknem 30 milliárd forint keretösszegű program segítségével már

több mint 130 ezer háztartás energiahatékonysága javult.

Az 1,5 milliárd forintos keretösszegű alprogram a lakóépületekben található gázkonvektorok cseréjére szolgál. A felmerülő anyag- és munkadíjak mellett a tervezési, engedélyeztetési és egyéb szakhatósági költségekhez igényelhető vissza nem térítendő támogatás.

Maximális mértéke ingatlanonként és magánszemélyenként az elszámolható bruttó költségek 80 százaléka, de legfeljebb 500 ezer forint.