Vágólapra másolva!
Hatgólos londoni randevú, 3-3 lett a Chelsea-Roma meccs a labdarúgó Bajnokok Ligája 3. fordulójának szerdai játéknapján. A Manchester United olyan gólt lőtt, ami szinte hihetetlen, de ezt egy balga belgának is köszönhette. Győzött a Bayern München, kispadján minden idők legidősebb BL-edzőjével. Neymarral a pályán a párizsiak nem tudnak hibázni, tízből tízet nyertek eddig. Lionel Messi meglőtte a századik európai kupagólját, Ernesto Valverde vezetedző pedig azt szeretné, ha még idén meglenne neki a kétszáz. Összefoglaló.

A Chelsea hazai pályán nem szégyellt beállni a saját tizenhatosára és kontrákra játszani a Roma ellen. A két gólt szerző Eden Hazard szerint erre azért volt szükség, mert nem engedhették meg maguknak, hogy zsinórban harmadszor is kikapjanak, ezért biztosra mentek. „Két vereség után nem könnyű hátrányból felállni, de nekünk sikerült. A végén mindent megtettünk az egyenlítésért, még akár nyerhettünk is volna.

A Chelsea történetében harmadszor fordult elő, hogy legalább kétgólos előnyről bukta el a győzelmet a BL-ben.

Conte szúrta el

„A teljesítményünkkel elégedett vagyok, de ennél sokkal jobban is tudunk futballozni – kezdte az értékelést Antonio Conte, aki magára vállalta a felelősséget. – Néha meg kell lépni szokatlan dolgokat. A változtatásaim nem jöttek be, improvizálni kezdtünk, aminek ez lett az eredménye. Igazságos a döntetlen."

Mivel a csoport másik meccsén az Atlético Madrid csak ikszelt a Qarabaggal, a 3–3-as eredmény mindkét csapatnak jó:

a Chelsea maradt az első hét ponttal, a Roma pedig a második öttel.

A Chelsea már 2–0-ra is vezetett Forrás: AFP/Adrian Dennis

Az nyer, aki kevesebbet hibázik

A meccs előtt Eusebio Di Francesco azt mondta a játékosainak, hogy meg ne próbálják tisztelni a Chelsea-t, mert akkor biztosan kikapnak. Az olasz edző 2–1-nél is azt kérte tőlük, hogy

lépjenek fentebb és már a saját tizenhatosán támadják le az ellenfelet.

A bátor játéknak meg is lett az eredménye, Edin Dzeko két góljával fordított a Roma, de a győzelmet végül nem sikerült megszereznie. „A futballban az nyer, aki kevesebb hibát követ el – mondta ki az örök igazságot Di Francesco. – Ez az én stílusom.

Ma megmutattuk a karakterünket, azt, hogy a legjobbak között is helytállunk."

A Chelsea ellen sose ment neki, most kettőt rúgott

Dzeko öt szezont húzott le a Manchester Cityben, ahol 72 gólt szerzett, de egyet sem a Chelsea ellen. A századik római meccsén viszont összejött neki. „Valószínűleg életem gólját lőttem. Örülök a döntetlennek, a BL-ben minden pont számít, ráadásul most egy nagyon nehéz pályán szereztünk egyet."

Ezt a MU-gólt látni kell

Lisszabonban a Benfica vendégeként nyert 1-0-ra a Manchester United. A Benfica kapujában Mile Svilar állt (majd később gyalogolt.)

A 18 éves belga kapus megdöntötte Iker Casillas korábbi csúcsát,

ezzel ő lett minden idők legfiatalabb kapusa, aki a Bajnokok Ligájában szerepelt. Eddig minden szép és jó volt tehát.

Mile Svilar, a Benfica 18 éves kapusa gólig gyalogolt a labdával a Manchester United ellen Forrás: Brazil Photo Press/BRAZIL PHOTO PRESS/Bruno De Carvalho

Csakhogy a 64. percben jött Marcus Rashford, aki a bal oldalról beívelt egy szabadrúgást. A többit tessenek megtekinteni.

A balga belga addig gyalogolt a labdával hátrafelé, amíg gól lett a dologból. Nem tudjuk, hogy volt-e már ehhez hasonló a Bajnokok Ligájában, de hogy ez nem mindennapos, abban egészen biztosak vagyunk.

Eddig a PSG a legjobb csapat

A PSG Kylian Mbappé góljával már a harmadik percben megszerezte a vezetést az Anderlecht ellen, a 18 éves francia támadónak ez volt a nyolcadik gólja a BL-ben, ezzel

ő lett a sorozat legeredményesebb tinije.

Rajta kívül Edinson Cavani, Neymar és Ángel di María lőtt még gólt. „Elégedett vagyok a játékosaim egyéni teljesítményével" – mondta a meccs után Unai Emery. És lehet is.

A PSG három forduló után is százszázalékos, a legtöbb gólt rúgta (12) és az egyetlen csapat, amelyik még nem kapott gólt.

„Az első félidőben nem kontrolláltuk eléggé a meccset, és az Anderlechtnek sikerült is meglepnie minket néhány gyorsan végigvitt támadással" – elégedetlenkedett picit a spanyol edző.

Ha nem győzheted le, vedd meg

Ha valamikor, idén a PSG-nek jó esélye van arra, hogy behúzza a BL-t. A Barcelonának és a Bayern Münchennek rengeteg problémája van, a Real pedig „csak nem nyeri meg zsinórban harmadszor is" – ilyen helyzetkihasználással biztosan nem. Ráadásul azon túl, hogy jelenleg az övé a legjobb támadósor a világon, a nyáron úgy erősödtek meg, hogy közben az ellenfelek is gyengültek (Monaco, Barcelona).

Neymar góllal, gólpasszal zárt az Anderlecht ellen is Forrás: AFP/Emmanuel Dunand

A PSG már tavaly is brutálisan erős csapat volt, gondoljunk csak a Barcelona elleni 4–0-ra, amikor a Messi, Neymar, Suárez hármasnak nem volt kaput eltaláló lövése. A visszavágót aztán megmagyarázhatatlan módon 6–1-re elveszítette és kiesett, de az a játékos, aki

a párharc utolsó 438 másodpercében a két góljával és gólpasszával megfordította a megfordíthatatlant, már az ő játékosa.

„Ha nem győzheted le, vedd meg" – ilyen egyszerű. És most már úgy tűnik, hogy Neymar PSG-jét nem lehet legyőzni: a brazillal a pályán eddig tízből tízet nyert a csapat (Neymar mérlege kilenc gól, hét gólpassz).

Ronaldinho újratöltve:

Minek Neymar, ha itt van öngól?

A szakadó esőben a Barcelona 3–1-re verte az Olimpiakoszt, Messi megint gólt lőtt,

már a századikat az európai kupákban.

„Remélem még az idén meglesz neki a 200" – mondta viccesen Valverde.

A katalánok a teljes második félidőt emberhátrányban játszották, miután Gerard Piquét kezezés miatt kiállíották.

„Ösztönös mozdulat volt" – védte őt meg Valverde, aki korábban az Olimpiakosznál is edzősködött. „A görögök védekezni jöttek, lezárták előttünk a területeket és várták, hogy kontrázhassanak. A kiállítás után megváltozott a játékunk dinamikája, de még emberhátrányban is jól futballoztunk, gólokat lőttünk, szóval elégedettek vagyunk."

Egy Barca-szurkoló, egy Piqué-bábu, meg a katalán függetlenségi nyilatkozat Forrás: DPPI/Manuel Blondeau

Ami mellett viszont nem lehet elmenni szó nélkül az Piqué kiállítása.

A két sárga lappal lezavart játékos az elsőt mezrángatásért kapta. Aztán jött a következő jelenet, amelynél a Barca játékosa kézzel próbált gólt szerezni. Ha bejön a trükk, zseniális. Nem jött be.

Messi mellett Lucas Digne, és az idei szezonra szerződtetett own goal (öngól) szerzett gólt.

Történelmi azeri pontszerzés

A többi meccsen is jött a papírforma, a Bayern a BL legidősebb edzőjével, Jupp Heynckesszel a kispadon 3–0-ra verte a Celticet, de nyert a Juventus is a Sporting ellen 2-1-re.

És említsük meg az azeri Qarabag csapatát,

amely egyrészt történelmi pontszerzést hajtott végre (korábban azeri együttes soha nem ért el pontot a BL-ben), másrészt úgy tette ezt meg, hogy a meccsen az Atlético negyedórát emberelőnyben focizott.

Eredmények
Bajnokok Ligája-csoportkör, 3. forduló, szerda:
Qarabag–Atlético Madrid 0–0 (0–0)
Anderlecht–PSG 0–4 (0–2)
Barcelona–Olimpiakosz 3–1 (1–0)
Bayern München–Celtic 3–0 (2–0)
Benfica–Manchester United 0–1 (0–0)
Chelsea–Roma 3–3 (2–1)
CSZKA Moszkva–Basel 0–2 (0–1)
Juventus–Sporting 2–1 (1–1)