Brüsszel felgyorsítaná a migránsok családegyesítését

migráns Olaszország Földközi-tenger Líbia
Migrants wait to be rescued by the Aquarius rescue ship run by non-governmental organisations (NGO) "SOS Mediterranee" and "Medecins Sans Frontieres" (Doctors Without Borders) in the Mediterranean Sea, 30 nautic miles from the Libyan coast, on August 2, 2017. Italy on August 2, 2017 began enforcing a controversial code of conduct for charity boats rescuing migrants in the Mediterranean as new figures revealed a sharp drop in the numbers of people arriving from Libya. / AFP PHOTO / Angelos Tzortzinis
Vágólapra másolva!
Brüsszel megkönnyítené és felgyorsítaná a migránsok családegyesítését, hogy minél hamarabb végre lehessen hajtani Soros György üzletember "tervét", évente egymillió bevándorló Európába telepítését - jelentette ki a Fidesz frakcióvezető-helyettese vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.
Vágólapra másolva!

Németh Szilárd felidézte, hogy az Európai Parlament állampolgári jogi, bel- és igazságügyi bizottsága csütörtökön megszavazta a közös uniós menekültügyi rendszerről szóló dublini szabályozás reformtervezetét, amely a menekültügyi kérelmek gyorsabb elbírálására és szolidaritási alapon a felelősség tagállamok közötti kiegyensúlyozottabb megosztására irányul.

A frakcióvezető-helyettes rendkívül felháborítónak és álságosnak nevezte a javaslatot, mert

nem azzal foglalkozik, hogyan lehetne megállítani az illegális bevándorlást

és megvédeni az európai kulturális örökséget, hanem azzal, hogy minél gyorsabban minél több migránst telepítsen a kontinensre.

Forrás: AFP/Angelos Tzortzinis

A reformtervezet értelmében a családegyesítéshez az európai gyakorlattal ellentétben nem kellene igazolás,

hanem "bemondásos alapon" működne, és nemcsak egyenes-, hanem oldalági rokonokra is vonatkozna.

A lehetőség ilyen kiterjesztésével akár harmincas csoportok is regisztrálhatják magukat - jegyezte meg Németh Szilárd.

Hangsúlyozta, hogy itt már egy bizottsági határozatról van szó, amely járja a maga útját az uniós jogalkotási folyamatban:

először a plenáris ülés elé kerül - ahol Soros Györgynek több mint kétszáz "embere" van -, majd az Európai Tanács dönt róla.

A dokumentumban egyértelműen kimondják az állandó, felső létszámkorlát nélküli és kötelező betelepítési kvóta szükségességét - emelte ki a frakcióvezető-helyettes. Holott

ezt a magyarok több mint 98 százalékos többséggel utasították el népszavazáson,

"egy új egységet teremtve" - fogalmazott. Hozzátette: a kvóta létezését a teljes magyar ellenzék tagadta, a baloldaltól a Jobbikig.

Elmondása szerint a magyar parlament nemzetbiztonsági bizottságában a titkosszolgálatok már két éve arról adtak tájékoztatást nyílt jelentésekben, hogy

egyetlen Magyarországra érkező menekült után további nyolc-tíz várható. A jelenleg javasolt könnyítéssel ez a szám húsz-harmincra emelkedhet,

és ha ehhez hozzávesszük a kötelező kvótát is, akkor már egymilliónál jóval több bevándorló érkezik majd évente Európába - sorolta Németh Szilárd.

Leszögezte, hogy ez teljes egészében elfogadhatatlan, mint ahogyan a magyar ellenzék viselkedése is, amely szavai szerint minden kritika nélkül elfogadta a javaslatot.

Azt mondta, hogy ebben a kérdésben is az emberek véleményét kell meghallgatni, ezt a célt szolgálja a nemzeti konzultáció.

A magyar parlament feladata nem az, hogy a brüsszeli erőszaknak, nyomásnak tegyen eleget, hanem hogy a magyar érdekeket szolgálva szavatolja az ország biztonságát és szuverenitását.

Megfogalmazása szerint az ügy szomorú aktualitása, hogy az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörése után két héttel Moszkvából diktálták a magyar kormány összetételét. Most nem onnan, hanem Brüsszelből diktálnak, ami felháborító.