Hogy kerül liba a hotelbe, és mit jelent a bűvös hetes szám?

bor, borfesztivál
Vágólapra másolva!
Hetedhétország ízein túl, ahol a kurtafarkú malac túr, vagy ahol a liba besétál a szállodába, a 7 Mestersörész már készen áll, és a Gasztronómia 7 csodájára vár. Ennek a Márton-napi mesének nemcsak Magyarország legkiválóbb borászatai jártak utána, hanem még Budapest válogatott gasztrohelyei is.
Vágólapra másolva!

Liba landolt a Gellért Szálló előtt, majd komótosan, felszegett állal totyogott be a hotelbe. Nem véletlenül kereste fel a recepciót, ő is izgatottan várja a Márton-napi mulatságot, hiszen novemberben már hetedik alkalommal rendezik meg a színes Borfesztivált.

Többszázféle bort kóstolhatnak Forrás: shutterstock.com

Nemcsak a jó hangulat, hanem a számmisztika is eluralkodik az eseményen, hiszen a gasztroprogramok között szerepel a 7 Mestersörész butik sörfesztiválja a nulladik napon, ahol 7 kiállító mintegy 30 féle sörét kóstolhatjuk meg. Illetve a Gasztronómia 7 csodájával nyílik meg a Lakosztályétterem, ahol

Szulló Szabina és Széll Tamás készíti a 7-fogásos prémium kategóriás menüt.

A Gerbeaud-Gundel-Gellért séfjei és sommelier-i olyan borvacsorát kínálnak, ami még sosem volt a magyar gasztronómia történetében, ám barangolhatunk Hetedhétország ízei között is a Márton-napi Sunday brunchon.

Magyarország legkiválóbb borászatai jóvoltából,

korlátlanul kóstolhatunk többszázféle bort

és minőségi pálinkát a szálloda termeiben. Persze lesz libastand is, megjelennek Budapest válogatott gasztrohelyei, és izgalmas koncertek gondoskodnak a feledhetetlen afterpartyról a Gellért Fürdőcsarnokban.

A hetedik Márton napi Borfesztivált november 9. és 12. között rendezik meg a Danubius Hotel Gellértben.