Halálra köveztek egy nyolcgyermekes anyát Szomáliában

Vágólapra másolva!
Hűtlenségért kövezett meg nyilvánosan egy nőt Dél-Szomáliában az al-Shabaab terrorszervezet csütörtökön – közölte az iszlamisták egyik magas rangú vezetője.
Vágólapra másolva!

Sejk Mohamed Adu Abdalla – aki az al-Shabaab "kormányzójának" tekinti magát az ország déli fekvésű jubai régiójában – közölte:

a 30 éves Habiba Ali Isakot, nyolc gyermek anyját halálra kövezték Sakow településén.

A fővárostól, Mogadishutól 515 kilométerre délnyugatra fekvő település és környéke teljes egészében az al-Shabaab uralma alatt áll.

Az iszlamisták ismételten halálra ítéltek vagy róttak ki kíméletlen büntetéseket vallási vétségek elkövetőire és állítólagos tolvajokra, levágva valamelyik végtagjukat.

Isak törvényes férjével és gyermekeivel élt Hagar faluban, de megcsalta hitvesét, amikor állítása szerint Mogadishuba utazott, hogy meglátogassa rokonait. A nő férje, Ali Ibrahim azonban kiderítette, hogy felesége nem utazott a fővárosba, hanem újra férjhez ment és Sakow településén él.

– tette hozzá a terrorszervezet "illetékese", aki szerint a második férj szökésben van.

Az al-Kaidával szövetséges al-Shabaab visszaszorulóban van a nyugat-afrikai országban, de évek óta küzd azért, hogy Szomáliát a saría (iszlám törvénykezés) radikális értelmezésén alapuló államává alakítsa át.