Kínos beszélgetéssel készülhet Mourinho a Chelsea elleni rangadóra

fbl Horizontal BUST FOOTBALL HEADSHOT SEATED ALONE TRAINER'S BENCH
Manchester United's Portuguese manager Jose Mourinho looks on prior to the UEFA Super Cup football match between Real Madrid and Manchester United on August 8, 2017, at the Philip II Arena in Skopje. / AFP PHOTO / Nikolay DOYCHINOV
Vágólapra másolva!
José Mourinho nem éppen a legkellemesebb módon készülhet jelenlegi csapatával, a Manchester Unitedddel előző klubja, a Chelsea elleni rangadóra: a vasárnapi találkozó előtt két nappal a spanyol adóhatóság várja egy elbeszélgetésre.

José Mourinhót november 3-án pénteken várja Madridba a spanyol adóhatóság, hogy meghallgass álláspontját a feltételezett adóelkerülésről. Az időpont a lehető legrosszabb: Mourinho csapata, a Manchester United ugyanis két nappal később, november 5-én játszik rangadót, történetesen a Premier League címvédője, egyben a portugál előző klubja, a Chelsea ellen.

A MU képviselői megerősítették, hogy a szakvezető pénteken Madridba utazik, ami azt jelenti, hogy a szokásos pénteki sajtótájékoztatója átkerül csütörtökre, és az edzésprogram is módosulhat.

Az edzésprogramon is változtatni kell Forrás: NurPhoto/Pedro Fiuza/NurPhoto/Pedro Fiuza

A portugál edző ellen még júniusban indított vizsgálatot a spanyol pénzügyi szerv, azzal a feltételezéssel, hogy a Real Madridnál töltött időszak alatt, azaz 2010 és 2013 között összesen 3,3 millió euró (1,03 milliárd forint) adótt mulasztott el befizetni. Ahogy az a spanyol adónyomozók által több focista - Lionel Messi, Javier Mascherano, Neymar vagy éppen Cristiano Ronaldo - esetében is megállapították, itt is az arculatátviteli szerződésekkel trükközhettek az érintettek.

A Mourinhót képviselő Gestifute Media (ők kezelik Cristiano Ronaldo ügyeit is) közleményében hangsúlyozta, hogy

az edző spanyolországi tartózkodása alatt példás adózó volt

Európának abban az országában, ahol az egyik legnagyobb, 41 százalékos adóteher sújtja a magas kereseteket. Számításaik szerint Mourinho a madridi éveiben mintegy 26 millió euró adót fizetett be, 2015-ben pedig elfogadta az adóhatóság visszamenőleges változtatásait, míg 2013-as távozásakor mindent rendben találtak az adóügyi hivatalban.

- hangsúlyozza a Gestifute közleménye.