Massa folytatta volna, de nem bánja, hogy vége

F1 - EUROPE  GRAND PRIX - AZERBAIJAN 2017 Auto CAR F1 formula 1 FORMULE 1 FORMULE UN GP GRAND PRIX JUIN Motorsport RACE WORLD CHAMPIONSHIP MASSA Felipe (bra) Williams f1 Mercedes FW40, ambiance portrait during the 2017 Formula One World Championship, Gran
MASSA Felipe (bra) Williams f1 Mercedes FW40, ambiance portrait during the 2017 Formula One World Championship, Grand Prix of Europe in Azerbaijan from June 22 to 25 in Baku - Photo Florent Gooden / DPPI
Vágólapra másolva!
Még nem tudja, jövőre hol fog versenyezni, minden „profi” ajánlatra nyitott. Mindenképpen szerette volna, ha a hazai futama előtt eldől a sorsa.

Felipe Massa az elmúlt hetekben nem titkolta, hogy szeretné megtartani az állását a Williamsnél, és azt állította, a többi jelölt – mindenekelőtt Robert Kubica és Paul di Resta – nem lenne alkalmas rá. A csapatnál a tudtára adták, hogy bár ő is szerepel a keretben, nem áll szándékukban mostanában választani, ezért a hétvégén bejelentette a visszavonulását.

Massa azonban a Motorsport.com-on vezetett rovatában elárulta, hogy mindenképpen szeretett volna tisztába jönni a sorsával még a hétvégi Brazil Nagydíj előtt.

– írta. – Az egyik részem szerette volna folytatni, mert szerintem még mindig elég versenyképes vagyok egy élvonalbeli Forma-1-es autó vezetéséhez, és remekül is érzem magam a Williamsnél. De minden történetnek véget kell érnie egyszer. Ami engem illet, nem bántam meg semmit."

Massa még 2002-ben mutatkozott be az F1-ben Forrás: DPPI/Florent Gooden

Massa másodszor fog elbúcsúzni a hazai közönségétől, miután a tavalyi Olasz Nagydíjon egyszer már bejelentette a visszavonulását, csak a Williams később visszahívta őt a Mercedeshez átcsábított Valtteri Bottas helyére. Akkor azt tervezte, hogy a Forma E-ben folytatja a pályafutását, most azonban nem adott felvilágosítást a jövőjéről.

Pillanatnyilag a szezon befejezésére koncentrálok. Még két nagydíj áll előttem, amelyek nekem és a csapatnak is fontosak, aztán minden kiderül" – írta.

„Szeretnék szembenézni egy új kihívással, ha professzionális, jó kilátásokat és erős eredményeket ígérő szerepről van szó – tette hozzá. – Amíg élvezem a versenyzést, folytatni is akarok."

Massa 269 nagydíjjal a háta mögött fog visszavonulni, az F1 történetének 6. legrutinosabb pilótájaként. A ranglistán már nem léphet előrébb, mivel a mezőny két aktív tagja, Kimi Räikkönen és Fernando Alonso van előtte.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!