Informatívabb lesz az Android akkukezelője

GettyImageRank2 GRADUATION Education Business Finance and Industry Arts Culture and Entertainment CAMBRIDGE, MA - MAY 25: Facebook Founder and CEO Mark Zuckerberg delivers the commencement address at the Alumni Exercises at Harvard's 366th commencement ex
Mark Zuckerberg a Harvardon
Vágólapra másolva!
Az Android 8.1 elárulja majd, hogy egyes appok miért merítik gyorsan az akkut.
Vágólapra másolva!

Az androidos okostelefonjuk Beállítások alkalmazását alaposabban megvizsgált mobilozók valószínűleg tudják, hogy az operációs rendszer képes leleplezni az akkumulátort gyorsan merítő appokat. Ez a funkció már ősidők óta elérhető az Androidban, a beállítóalkalmazás Akkumulátor menüjében nézhető meg, hogy mi meríti gyorsan a telepet.

Mark Zuckerberg tud egyet-mást az akkumerítő appokról Forrás: AFP/2017 Getty Images/Paul Marotta

A 9to5Google beszámolója alapján a jelenleg publikus tesztelés alatt álló Android 8.1 már arra is képes, hogy leleplezze az akkumerítő appok esetében az áramzabálás aránylag konkrét okát.

A rendszer Akkumulátor menüjét megnyitva az akkutöltöttség aktuális szintje alatt prominensen kiemelve láthatóak az indokolatlanul sok áramot fogyasztó appok, a nevük alatt pedig az akkumerítésük oka is olvasható, például „túl sokszor kéri le a GPS-koordinátákat" jellegű szövegekre kell gondolni.

Érdemes megjegyezni, hogy az Android publikus előzeteseiben debütáló funkciók időnként rejtélyes körülmények közt kikerülnek a rendszer végleges változatából. Persze megfelelően működő újításokat nem szoktak kiszedni a Google illetékesei, remélhetően az akkumenü újítása is ilyennek bizonyul majd.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!