Vágólapra másolva!
Tízen meghaltak, többen pedig megsebesültek kedden Jemen második legnagyobb városában, Ádenben egy autóba rejtett pokolgép robbanásában egy ellenőrző pontnál - közölte egy helyi biztonsági tisztviselő.
Vágólapra másolva!

A támadás elkövetéséért az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezet vállalt felelősséget a Telegram titkosított üzenetküldő révén. Állításuk szerint a támadást egy jemeni öngyilkos merénylő követte el.
Szemtanúk egy hatalmas robbanásról számoltak be, amit lövöldözés követett. Számos épület megrongálódott,

az utcán emberi maradványok hevertek szerteszét.

Salal Saja, az ádeni biztonsági szolgálat vezetője közölte, hogy a biztonsági erők nyolc tagja, valamint két civil életét vesztette a merényletben. Sokan megsebesültek, egyesek állapota súlyos.

A megtámadott ellenőrző pontot olyan jemeni erők felügyelték, amelyeket az Egyesült Arab Emírségekben képeztek ki. Az Arab-félsziget délkeleti részén fekvő állam ugyanis részt vesz a Szaúd-Arábia által vezetett nemzetközi koalíció hadműveleteiben.

A koalíció két fronton, Jemen északi részén Abed-Rabbó Manszúr Hádi szunnita elnök csapataival vállvetve harcol az Irán-barát síita húszi felkelőkkel, míg délen az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet, valamint az Iszlám Állam fegyvereseivel száll szembe.