Feljelentette Harvey Weinsteint egy színésznő, mert megerőszakolta

Harvey Weinstein
Harvey Weinstein, a szexuális zaklatással vádolt amerikai filmproducer
Vágólapra másolva!
Beperelte Harvey Weinstein hollywoodi sztárproducert és cégét, a The Weinstein Companyt (TWC) egy névtelenségét őrző színésznő, mivel állítása szerint a férfi megerőszakolta őt 2016 tavaszán.
Vágólapra másolva!

A színésznő, akit Gloria Allred ügyvéd képvisel, a Los Angeles-i bíróságon nyújtotta be a keresetet. A dokumentum szerint először 2011-ben találkozott egy partin Weinsteinnel, ekkor a producer felajánlotta neki, hogy segíti a karrierje egyengetésében.

2015 végén azért találkoztak a Beverly Hills-i Montage hotel egy szobájában, hogy megbeszéljenek egy szerepet

a Marco Polo című televíziós műsorban,

melyet a TWC készített. Ekkor a nő szerint

a férfi megragadta őt, és maszturbált előtte.

2016 tavaszán a producer ismét felvette a kapcsolatot a nővel, hogy a szerepről beszéljenek. Akkor is ugyanabban a szállodában találkoztak. A férfi

az ágyra kényszerítette, és megerőszakolta,

annak ellenére, hogy a nő nemet mondott. A színésznő végül kiszabadította magát, és elmenekült. A kereset szerint a színésznő sohasem kapta meg a munkát.

Harvey Weinstein, a szexuális zaklatással vádolt amerikai filmproducer Forrás: Getty Images/WireImage/Jeffrey Mayer

Mivel a The Weinstein Company tudott a filmproducer nőkkel szembeni viselkedéséről, felelősségre vonható az okozott fájdalomért. A céget mulasztással is vádolja, mivel nem rúgták ki a férfit, holott évek óta tudtak arról, hogyan viselkedett a nőkkel - áll a keresetben, melyet a Variety magazin online kiadásában adott közre. A színésznő fájdalomdíjat követel.

- idézi Weinstein képviselőjének közleményét a Hollywood Reporter.

Weinstein, akit egy hónapja rúgott ki a The Weinstein Company, a céges nyilvántartásért perli egykori vállalatát, mely állítása szerint segíthetne neki abban, hogy

megvédje magát a zaklatási vádak ellen.

Weinsteint az Amerikai Producerek Céhe (PGA) is kirúgta soraiból.

A The New York Times és a The New Yorker október eleji tényfeltáró riportjai nyomán az elmúlt hetekben több mint 50 nő, köztük olyan hollywoodi sztárok, mint Angelina Jolie vagy Gwyneth Paltrow, valamint európai színésznők is arról számoltak be a nyilvánosság előtt, hogy

Harvey Weinstein szexuálisan zaklatta őket,

több nő nemi erőszakkal is megvádolta a befolyásos hollywoodi producert. Az Oscar-díjas filmmogul tagadja a vádakat.

New York állam, a Los Angeles-i és a londoni rendőrség is vizsgálatot indított a felmerült vádak alapján.
Miután Harvey Weinstein producerről kiderült, hogy színésznők sokaságát zaklatta, James Toback rendezőt, Kevin Spacey-t, Dustin Hoffmant, Louis C. K.-t és Steven Seagalt is az a vád érte, hogy szexuálisan zaklatták kollégáikat.