Az Iszlám Állam harcosai folytatják a küzdelmet

Vágólapra másolva!
Horváth József biztonságpolitikai szakértő szerint az Iszlám Állam terrorszervezet elszánt harcosai a területi veszteségek után is folytathatják a harcot.
Vágólapra másolva!

A szakértő az M1 aktuális csatorna szerda esti műsorában kiemelte: akik a terrorszervezet soraiban az utolsókig kitartottak és harcoltak,

"meglehetősen elszántak",

és realitásként kell kezelni, hogy terrorsejtnél helyezkedhetnek el. Ezért szerinte a titkosszolgálatoknak fel kell készülnie a terrorcselekmények megelőzésére.

Horváth József elmondta, a szolgálatok

Németországban is kontroll alatt tartják

azokat, akik az Iszlám Állam soraiban folytatott harcokból térnek vissza.

A Die Welt című lap számolt be arról, hogy kedden Németországban elfogtak hat szír férfit, akik a hatóságok szerint az Iszlám Állam nevű terrorszervezet tagjai, és valószínűleg merényletekre készültek. A frankfurti tartományi legfőbb ügyészség megerősítette az információkat, és közölte, hogy a csoport egy nyilvános helyszín ellen tervezett támadást.

Horváth József azt mondta: az eddigi információk szerint a német hatóságok éles lőfegyvert és robbanóanyagot is találtak náluk, s

a karácsonyi ünnepekre időzítettek támadást.

A szakértő ugyanakkor megjegyezte: a terrorgyanús férfiak szírnek mondták magukat, de nem tudni, hogy valójában kik ők, milyen nemzetiségűek. Azt sem tudni, hogy mit csináltak pontosan az Iszlám Államnál - jegyezte meg.