Vége a tarhálásnak a piramisoknál

zoom
TO GO WITH AFP STORY BY TOM LITTLE A picture taken on August 3, 2013, shows an Egyptian boy standing near his horse as he waits for customers in front of the Sphynx and the pyramid of Khafre in Giza, southwest of central Cairo. By Giza's Great Pyramids, souvenir vendors wait restlessly in the shade, watching for the handful of tourists who still make their way down the empty street to the once-bustling landmark. The 2011 revolution that toppled dictator Hosni Mubarak dealt a severe blow to the country's tourist industry, once a mainstay of Egypt's economy. AFP PHOTO/FAYEZ NURELDINE
Vágólapra másolva!
Brutálisan megbüntetik a turisták zaklatóit.
Vágólapra másolva!

Ókori emlékei miatt Egyiptom felkapott turistacélpontnak számít, ám aki járt már ott, az tudja, hogy a nevezetességek meglátogatása nem számít nyugalmas programnak. Úton-útfélen kéregetők vagy árusok környékezik meg a látogatókat, egy részük igen agresszívan.

Képünk illusztráció Forrás: AFP/Fayez Nureldine

Az egyiptomi parlament hétfőn olyan törvényt fogadott el, amely a remények szerint véget vet a tarhálásnak a turisztikai nevezetességek és múzeumok környékén – írja az Egypt Independent.

A koldusokat vagy a portékájukat tukmáló árusokat akár 10 ezer egyiptomi fontra (145 ezer forint) is büntethetik, ami irdatlanul magas összeg.

A parlamenti vitában egyébként még ennek a büntetésnek is a dupláját szerették volna elérni egyes képviselők. A házelnök azonban – bár a jelenség visszaszorítását támogatta – kétségét fejezte ki, hogy a szigorítás teljesen megszüntetné a turisták zaklatását.