Meghalt Richard Sainct

2004.09.29. 18:12
Balesetben életét vesztette Richard Sainct francia motorversenyző, a Dakar-rali háromszoros győztese az egyiptomi Fáraó-ralin bukott végzeteset.

Sainct az egyiptomi Fáraó-rali (szeptember 26.-október 2., 2962 km, rajt és cél Kairóban) negyedik szakaszán kétszer bukott KTM-motorkerékpárján, a második végzetes volt: 80 méter mély szakadékba zuhant.

A helyszínre érkező mentőhelikopter már csak a halál beálltát tudta megállapítani. A francia motoros 1999-ben, 2000-ben és tavaly diadalmaskodott a Dakar-ralin.

Magyar résztvevői is vannak a VK-futamnak, az RTL Motorsport Klub színeiben Nissan Pick-Upot hajt Palik László és Darázsi Gábor, illetve Kis Sándor és Czeglédi Péter.

"Mi is csak a mai verseny végén értesültünk a tragédiáról, nem tudjuk, mi történhetett" - mondta Palik. "A 435 km-es táv pokoli nehéz volt, amelyen 230 km-en keresztül homokdűnéket kellett megmászni, s némelyiknek szakadék volt a vége..."

"A halál nyaktörés miatti légzés- és vérkeringés-leállás miatt következett be" - jelentette be csütörtökön a sivai kórház illetékese.

A tragédia után a KTM-csapat bejelentette, hogy visszalép a versenytől.

MTI / [origo]

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK