Kémfotók az új Peugeot 207 CC-ről

A 2006-os Párizsi Autószalonon mutatkozik be a Peugeot 206 CC utódja, a 207 CC. A kupé-kabrió hasonló külsőt kapott, mint a nemrég bemutatott, ráncfelvarrt 307-es.

Az új 207 CC ugyanarra az alapra épül, mint a Citroën C3 Pluriel, valószínűleg a futóművön is osztozni fognak. A kupé-kabrió a már ismert 1,6-os és kétliteres benzinessel, valamint egy bivalyerős, állítólag 130 lóerős kétliteres dízellel lesz rendelhető.


A 207 CC külsőre hasonló vonásokat mutat, mint a nemrég bemutatott, ráncfelvarrt 307-es, így elsőre jól sikerült darabnak tűnik. Különleges hátsó lámpákat, és új "tetőtakaró" lemezt kapott, amely finomabb dőlésével elegánsabb profilt kölcsönöz az autónak.


A nyitómechanizmus tökéletesítésére külön figyelmet fordítottak a Peugeot mérnökei, állítólag olyan rendszer született, amelynek megbízhatóságával még véletlenül sem lesz gond. A rögzítő kapcsokat továbbra is manuálisan kell oldani, de a folyamat további része automatikus.


A 207 CC lényegében ugyanakkora marad, mint elődje, a tengelytávot ugyanakkor tíz centivel megnövelték a sokat kritizált kis lábtér miatt. A túlnyúlás elöl és hátul sem tűnik túlzottnak.

A 207-es három- és ötajtós változatát Angliában (premier várhatóan a tavaszi Genfi Autószalonon, kémfotó elöl, hátul, belül), míg a kombit és a CC-t Franciaországban gyártják majd.

KAPCSOLÓDÓ CIKK