Új Volkswagen Jetta négymilliótól

2005.09.30. 15:45
A Volkswagen hamarosan Magyarországon is bemutatja az új Jettát. A limuzin ötödik generációjával együtt a márka egységes elnevezést vezet be a világ összes piacán, hazánkban a Borából lesz ismét Jetta.

A Borához képest az új Jetta hosszúsága közel 18 centiméterrel, 4,55 méterre növekedett, a csomagtartóba pedig 527 liter cucc fér bele, ami plusz 72 litert jelent. Az Amerikai Egyesült Államokban a Jetta évről-évre az összes európai gyártó termékei közül a legnagyobb darabszámban értékesített modell.


A Volkswagen Európában összesen hatféle négyhengeres motorral (négy benzines, kettő dízel) kínálja majd a Jettát. A teljesítményválaszték: 75 kW/102 LE-től (1.6) egészen 147 kW/200 LE-ig (2.0 FSI Turbo). A négy benzines közül három, és mindkét dízel közvetlen befecskendezésű, s teljesíti az Euro 4-es szabvány követelményeit. A TDI-k, illetve a Golf GTI modellből ismert turbófeltöltésű 2.0 FSI opcióként az igen hatékony működésű és sportos, kettős tengelykapcsolós DSG sebességváltóval is rendelhető. Két további benzines számára opcióként hatfokozatú automatikus sebességváltó áll rendelkezésre.

Az új Jetta előértékesítése hazánkban is megkezdődött. Már 3 998 000 Ft-ért elvihető az új modell, amelynek megvásárlása mellett idáig 71 vevő döntött. Ez a szám az év végéig a 250 darabot is eléri majd a Porsche Hungária tervei szerint.

KAPCSOLÓDÓ CIKK