Kiszivárogtak az első képek az új Audi A5-ről

2007.02.21. 9:57

Hivatalosan csak március elején, a Genfi Autószalonon hullhatott volna le róla a lepel, de most mégis kikerült az új Audi modellről néhány gyári fotó.

Néhány nappal a hivatalos genfi bemutató előtt kerültek nyilvánosságra képek az új Audi A5-ről. A fotók valószínűleg az A5 weboldaláról kerültek ki, bár nem tudni hogyan.

A számos lesifotós kép után ezek az első profi képek, amik a fedetlen kupé végleges és teljesen fedetlen változatáról készültek. A megnyerő megjelenésű autó stílusában nem mondható formabontónak, legtöbb elemében követi a korábbi típusok által kitaposott utat, illetve a Nuvolari tanulmányt. A legfőbb riválisnak tekinthető BMW 3-as Coupé nagyobb méretű műszerfala a márka többi autójához hasonlóan vezető központúra lett kialakítva.

Az autóban alkalmazza az Audi először új moduláris padlólemezét, melyet az A5 után az A4, A6 és az A8 modellekben is használni kíván. A műszakiakról a hivatalos bemutató előtt még keveset tudni. A képek alapján azonban látható, hogy az A5-ből készül majd 3,0 literes V6-os dízel- és V8-as közvetlen befecskendezésű benzinváltozat is. A jövőben várható még egy 3,2 literes hathengeres benzines modell és megnövelt teljesítményű S5-ös és RS5-ös változatok érkezése is.

Forrás: [origo] Forrás: [origo] Forrás: [origo]
Forrás: [origo] Forrás: [origo] Forrás: [origo]