Akit buldózernek hívtak

2007.04.03. 17:41

A Viper óta az európai piacon a Dodge-nak nem volt olyan autója, amely már megjelenésével is letaglózza a nézelődőket. A Jeep Cherokee alapokon nyugvó Nitro azonban kívül-belül vad, fiatalos izomautó, szimpatikus extrákkal.

Forrás: [origo]

Az amerikai autók tíz éve még kuriózumnak számítottak a magyar piacon, csak kevés márkának volt hivatalos hazai importőre. Mára már megváltozott a helyzet, hiszen a hazai területen ezek a gyártók háttérbe szorulnak, éppen ezért Európa és más kontinensek felé nyitnak. A DaimlerChrysler csoporthoz tartozó amerikai márkák is elég nagy bajban vannak mostanában, már többször felrepült a hír, hogy részben vagy egészben eladják őket. Ez azonban, úgy látszik, ott nem zavar senkit, hiszen mostanában csak úgy ontják az új modelleket. Eddig az egyetlen Európában igazán sikeres autójuk a Chrysler 300C volt, amely megdöbbentő stílusával sok hívet szerzett magának. Most nagyon úgy látszik, hogy a Dodge is hasonló vonalon akar sikereteket elérni, hiszen a márka új jövevényeiből egyikre sem lehet azt mondani, hogy átlagos megjelenésű.

A múlt héten egymás után mutatták be a Dodge Avengert és Dodge Nitrót, ezzel megduplázva az Európában kapható Dodge modellek számát. Az Avengerről szóló írásunkban már szó volt róla, hogy ez modell a kint méltán népszerű Charger kisöccse, a Chrysler Sebringgel azonos alapokon nyugszik. A Nitro viszont egy teljesen új irány, hiszen ez egy olyan tanknak látszó terepjáró féleség, ami a márka képviselőinek állítása szerint sem terepjáró. Tehát ez egy SUV, azaz szabadidő-autó, Jeep Cherokee alapokon. A terepjárást meghagyták a Jeep modellnek, ez meg egy városi szörnyeteg lenne, dízelmotorral, menet közben is kapcsolható négykerékhajtással és bulis extrákkal.

Forrás: [origo]

Előző
Következő