Megérkezett az Audi A5

2007.06.12. 12:36

Természetesen ebből a modellből is lesz sportverzió, és kissé meglepő módon ez már kezdetektől kapható. Az S5 még markánsabb megjelenést kapott, miközben természetesen a menetteljesítmények fokozása volt a fő cél. Ez a verzió megkapta az S4-ből már ismert V8-ast, amely 4,2 literből 354 lóerőt produkál, vagyis ez is kicsit erősebb lett. Ugyanez a motor az RS4-ben és az R8-ban még többet tud, de itt sem kell szégyenkeznie. 5,1 másodperc alatt gyorsítja nulláról százra az autót, a végsebesség természetesen 250 km/órára le van korlátozva. Az S5 alapáron összkerékmeghajtású, és kézi váltóval szerelt, hatalmas fékek és még keményebb futómű van alatta.

Forrás: [origo]

Az A5 és S5 bemutatkozása nem jelenti azt, hogy a 4,63 méteres hosszúságú prémium kupéban már most kapni lehet mindent. Év végére ígérik a turbódízelhez az automataváltót, de a későbbiekben lesz egy "nyolcsebességes" fokozatmentes automata is. Még az új fejlesztésű 1,8-as TFSI motor sem kapható, így az árlista legalja egyekőre nem elérhető.

Az igen rövid bemutató keretein belül ki lehetett próbálni egy A5-öst is, amelyről elég kevés tapasztalatot gyűjtöttünk. A tesztelt 3.0 TDI színével még inkább rátett a formai élményre, miközben a felszereltsége gondoskodott arról, hogy belül is fejedelmi hangulatban érezzük magunkat. Az autó ezzel a motorral egészen érdekes, hiszen nem érezni benne az elemi erőt, miközben a sebességmérő mutatója félelmetes iramban tud szaladni felfelé. Nyugodt erőt áraszt, miközben a stabilitása kiváló, a vezetési élmény is jó. Pontos, precíz, de valahogy ehhez a motorhoz már elkélne az automata. Baráti a fogyasztása, miközben a menetteljesítményei magukért beszélnek. Az A5 egy nagyon kényelmes stílusos kupé lett, amely az S5-tel igazi vadállat lehet. Sajnos azt csak szemmel lehetett megcsodálni.
Forrás: [origo]

A mostani piaci bevezetésre a valószínűleg legnépszerűbb modelleket állították ki, vagyis a 3,2-es benzinest Multitronic váltóval, a háromliteres TDI-t kézi váltóval és kapható még az S5 is. Természetesen ez utóbbi a legdrágább, majdnem 18 millió forint, miközben a nagyobb TDI indulóára 13 millió forint, a 3,2-es benzines valamivel drágább lesz. Aki olcsóbb A5-re vágyik, annak meg kell várnia az 1,8-as TFSI-t vagy a kétliteres TDI-t, ezek ugyanis 10 millió alatt maradnak.

Forrás: [origo]

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKK