Elektromos autókat készítene a Nissan

Vágólapra másolva!
Vakmerő tervet dolgozott ki a Nissan, hogy a környezetbarát autók szegmensében megszorongassa a legnagyobb hibrid gyártót, a Toyotát. Hagyományos hibridek helyett a Nissan mérnökei ugyanis tisztán elektromos autók kifejlesztésébe kezdenek.
Vágólapra másolva!

Carlos Ghosn, a Nissan vezérigazgatója szerint, ha már megvan a megfelelő akkumulátor, akkor sokkal jobban megéri rögtön a nulla-emissziós, teljesen elektromos kocsik kifejlesztésébe befektetni, mint benzines-elektromos hibridekébe. A Nissan ezért már dolgozik is egy új, kisebb, és könnyebb lítium-ionos akkucsalád kifejlesztésén. Az ilyen telepek kifejlesztése már több gyártónak is gondot okozott, mert vagy túl drágák vagy nem bírják eléggé a megterhelést.

A Nissan jelenleg le van maradva a Toyota és a Honda mögött hibrid-kutatásokban, a tavaly óta Amerikában kapható Altima hibrid is a Toyota technológiáját használta. Ha viszont az elkövetkezendő három-öt évben elkészülne egy elektromos Nissan, azzal az ázsiai vetélytársaihoz, és a General Motors-hoz képest is lépéselőnybe kerülnének a környezetbarát autók dinamikusan növekvő piacán.

Forrás: [origo]