A Continentalé a világ leggyorsabb gumija

Vágólapra másolva!
Hivatalosan a német Continental gyártja a világ leggyorsabb közúti közlekedésre is alkalmas abroncsát - mostantól ezt olvashatjuk a Guinness Rekordok Könyvében. A 388 km/órás sebességet egy módosított Porsche 9ff segítségével érték el.
Vágólapra másolva!

A szóban forgó abroncsok ContiSportContact Vmax típusúak voltak, amelyeket speciálisan szupersportkocsikhoz fejlesztettek ki. Jól bírják a villámgyors haladást, és nem okoz nekik gondot az ezzel fellépő fokozott nyomás, tempós kanyarodás és fékezés sem. A legfontosabb szempont az abroncs kifejlesztésénél a megfelelő hűtés biztosítása volt, miközben arra is ügyelni kellett, hogy mind szárazon, mind nedves talajon megtartsa jó tapadását. A rekorddöntő autó Jan Fatthauer Porsche-tuningműhely tulajdonoshoz tartozik, és egyben a világ leggyorsabb közúti járműve is. Fatthaueré a világ leggyorsabb kabriója is, mely szintén egy módosított, ContiSportContact Vmax-okkal felszerelt Porsche volt. Ezzel a kocsival még tavaly októberben érték el a rekordot jelentő 380,5 km/órás sebességet.

Mielőtt bárki jelezné, hogy a Bugatti Veyron 407 km/órás sebességre képes, fontos megjegyezni, hogy a VW-konszern szupersportkocsija még nem vett részt hivatalos és minden követelménynek megfelelő mérésen, így nem őt illeti meg a megtisztelő cím. Sőt, ha a pletykák igazak, akkor nemsokára a nem hivatalos rekordtartó sem a Bugatti modellje lesz. Ugyanis a 9ff egy új GT9-es fejlesztésébe kezdett, mely a mérnökök reményei szerint 409 km/órával, azaz a Veyronnál 2 km/órával gyorsabban lesz képes haladni.