Megszűnhet a Mercedes A-osztály

Vágólapra másolva!
Az A-osztályból 1997-es megjelenése óta közel 1,5 millió darabot adtak el, de egyes hírek szerint a Mercedes mégis leállhat a gyártásával. A gyártó szerint pusztán csak feltétezésről van szó, de többet nem voltak hajlandóak elárulni.
Vágólapra másolva!

Az A-osztály a Mercedes-Benz egyik legvitatottabb modellje volt az 1997-es megjelenésekor. A rajongók nagy része nem tudta elfogadni, hogy a németek ebbe az irányba nyitottak, majd jött a híres jávorszarvas-teszt ügy. A kisautó sorsa végül rendeződött, sőt az eladások végül a kívánt mértékben be is indultak. Eddig több mint 1,5 millió példány talált gazdára, de most mégis az osztály megszűnéséről cikkeztek német lapok.

A dicső halál pillanata 2011-ben érkezhet el, a Mercedes ugyanis akkora tervezi modellpalettájának teljes felfrissítését. Elméletileg az új A-osztály is ekkor érkezett volna, de egyes találgatások szerint a németek a PSA-val való közös fejlesztést is fontolóra vettek.

Az A-osztály megszűnése magával vonhatja a B-osztály átformálását is, hiszen ez a két modell alapvetően egymásra épül a Mercedesnél. Az Európában jól fogyó modell nemsokára Amerikába is megérkezhet, ahol érdekes kérdés lesz, hogy mennyire tud helytállni. Ennek a típusnak az új generációja az C-osztály padlólemezét fogja használni. Ennek köszönhetően egy sportosabb, nagyobb teljesítményű hátsókerék-meghajtású autóra alakulhat át, így közvetlen ellenfele lehet az A3-as Audinak és a BMW 1-esnek.