Limitált széria a Focus ST-ből

Vágólapra másolva!
A Ford a tavalyi rali-világbajnoki győzelem emlékére különleges Focus ST-ket dob piacra Ausztriában. Az egyedi felszereltségű autókból mindössze ötven darabot készítenek.
Vágólapra másolva!

Sok-sok év elteltével a Fordnak tavaly végre sikerült megnyernie a rali-világbajnokság konstruktőri pontversenyét, amire most egy különleges Focus ST széria piacra dobásával emlékeztetik a vásárlókat. A hagyományok miatt kizárólag fehér színben kérhető "WRC Edition" Focusok kívülről az új első és hátsó légterelőkről, az új hátsó diffúzorról, valamint az O.Z. gyártmányú, 20 colos könnyűfém keréktárcsákról ismerhetők fel. A Fordnál úgy gondolták, hogy ennyi még nem elég a feltűnéshez, ezért egy komplett matrica-szett is díszíti az autót.

Műszakilag nem történt jelentős változás, csak az Eibach gyártmányú sportrugók beépítését említhetjük meg, melyek 15 mm-el engedik közelebb az aszfalthoz a karosszériát. Belül egy Marcus Grönholm és Mikko Hirvonen aláírásával díszített plakett jelzi, hogy nem egy hétköznapi Focus ST-vel van dolgunk. A 225 lóerős, 2,5 literes turbómotorhoz nem nyúltak a Ford mérnökei, mert nyilván úgy gondolták, hogy a 6,8 másodperces gyorsulás, és a 242 km/órás végsebesség már így is elég jónak számít a kategóriában.

A Ford Austria borsos árat kér a limitált szériás Focus ST-ért, a 36 982 eurós vételár több mint 20 százalékos felárat jelent a normál ST árához képest.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]Forrás: [origo]