Vágólapra másolva!
Bár 2009 végén érkezik az új A8, az Audi még egy utolsó modellfrissítést hajtott végre csúcsmodelljén. A 2008-as verzió hivatalos bemutatója a szeptemberi Frankfurti Autószalonon lesz.
Vágólapra másolva!

Az autó hűtőrácsán apró változtatásként ezentúl kettővel kevesebb vízszintes krómcsík kap helyet, kisebb átalakításon esnek át a ködlámpák, és az ingolstadti zászlóshajó új LED-es hátsó lámpákat is kap. További változás, hogy a visszapillantó tükrök házába is kerültek irányjelzők, emellett új színek és alufelnik is megjelentek a kínálatban.

Egy benzinmotorral, a hathengeres, 2,8 literes FSI erőforrással bővül a típus motorkínálata, mely alapmotorként funkcionálhat. Ezzel a 210 lóerős, és 280 Nm nyomatékkal rendelkező motorral 8 másodperc alatt gyorsul 100 km/órára az A8, végsebessége 238 km/óra. Hihetetlennek tűnik, de a gyár szerint mindössze 8,3 liter benzint kér száz kilométerenként. Élvezetesebb vezethetőséget biztosít a közvetlenebb áttételű kormánymű és az Audi átdolgozott, elektronikus szabályozású légrugózási rendszere. Emellett sávelhagyásra vagy más járművek veszélyesen közel kerülésére figyelmeztető kisegítőrendszerek is helyet kapnak a modellben, de holttér-figyelő technológia is lesz a luxusautóban. Említésre méltó, hogy a németek számos új zajcsillapító elem felhasználásával elérték, hogy a frissített A8 kategóriájának egyik legcsöndesebb darabja legyen.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]Forrás: [origo]