Szobi a hegyimenő

Vágólapra másolva!
A Suzuki Kupa euroringi versenyhétvégéjének abszolút győztese Szobi Balázs, aki vasárnap is győzni tudott, ezzel hatalmas léptekkel zárkózik fel a bajnokságban. Ezen a napon Szelényi Alfréd lett a második, Csuti Viktort pedig a harmadik helyen zárt. 
Vágólapra másolva!

Forrás: Gyűrű Attila

A vasárnap minden bizonnyal a Suzuki Swift Kupásoknak indul a legnehezebben, hiszen nem elég, hogy korán kellett kezdeniük, még jelentős mennyiségű csapadék is lehullott a pályára. Ezért a reggeli edzések egy óra késéssel indultak, sőt a Suzukisokra kisérleti nyúl szerepköre is ráhárult. Szerencsére nagyobb bukás nélkül megúszták a délelőtti áldatlan állapotokat, majd a versenyre már mindenki összekapta magát.

Szobinak két nyertes részidővel sikerült az elsőséget megszereznie. A második futamon fantasztikus 2:48,9-es idővel rázta le magáról a trónkövetelőket. Összesített eredménye 5:39,267, míg a mögötte végző Szelényi Alfréd 5:42,547-es időt futott. Csuti Vikor a második futamra ráerősített, így sikerült megkaparintania a harmadik helyet, őt követte Pantl Péter a negyedik helyen. Lendvai István lett az ötödik, a hatodik helyen pedig Assenbrenner Tibor ért célba.

Suzuki Swift Kupa X. futam hivatalos eredmény:
1. Szobi Balázs (Zengő Motorsport Kft.) 5:39,267 perc
2. Szelényi Alfréd (Proex AMSE) 5:42,574 perc
3. Csuti Viktor (Procar Motorsport) 5:44,066 perc
4. Pantl Péter (Zengő Motorsport Kft.) 5:45,166 perc
5. Lendvai István (Proex AMSE) 5:46,201 perc
6. Assenbrenner Tibor (Proex AMSE) 5:46,358 perc


Szelényi Alfréd: A délelőtt kicsit nehezen kezdődött az eső miatt, nem voltak jók a beállítások. Délután, ahogy száradt a pálya, úgy javultak a köridők és a végén felértem a második helyre. Az eső kicsit hátrányosan befolyásolt a beállítások miatt.

Csuti Viktor: Örülök az eredménynek, de jobban örültem, amikor esett az eső, bár alapvetően nem szeretem. A többieknek jobban sikerült a slickkel menni, nem tudtam megtartani a második helyet.