Vágólapra másolva!
A szokások szerint ez évben is számos helyen lesz forgalomkorlátozás az augusztus 20-i rendezvények miatt a fővárosban.
Vágólapra másolva!

Az ünnepi események kapcsán a belváros számos pontján és a Várban megváltozik a forgalmi rend. A tisztavatás, a Szent Jobb körmenet, a Red Bull Air Race, a tűzijáték és más programok miatt már napokkal korábban kihelyezték a megállni tilos táblákat. A szabálytalanul parkoló autókat a rendőrség el-, pontosabban odébb szállítja. Az 1/383-0700-as telefonszámon lehet érdeklődni, a környék melyik utcájában tette le a tréler a kocsit.

Az útlezárásokat a hivatalos rendőrségi tájékoztató is egy tízoldalas dokumentumban közli, ennél jóval használhatóbb a szintén letölthető prezentáció, amely pontosan bemutatja, mire számíthatnak az autósok. A rakpartok mellett a Kossuth teret, az Andrássy utat, az Erzsébet hidat, a Szabadság hidat, a Lánchidat, a Hősök terét a felvonulási teret és a Bazilika környékét is érdemes lesz elkerülni, illetve tömegközlekedéssel vagy gyalog megközelíteni. Az elterelésekről az 1/267-4673-as számon kapható információ.

A korlátozások persze a BKV járatait is érintik, erről is érdemes idejében tájékozódni. Több járat rövidített vagy módosított útvonalon közlekedik, 20-án 17 órától nem jár a 15-ös, a 16-os, a 27-es, a 47-49-es villamospótló, a 78-as, a 105-ös autóbusz. A kisföldalatti, a metrók, a csepeli és a fővárosban a szentendrei HÉV, a 14-es, 50-es és 56-os villamosok és az ezekhez kapcsolódó autóbuszok meghosszabbított üzemidőben, éjfélig szállítják az utasokat. A 6-os villamosok egész éjjel és hajnalban is járnak.