Szövetségre léphet a BMW és a Mercedes

Vágólapra másolva!
Szorosabb társulás jöhet létre Németország két vezető luxusautó-gyártója, a Mercedes és a BMW közt. A Chrysler eladásával a Mercedes-Benz előtt megnyílt az út, hogy hasonló célokkal és filozófiával rendelkező céggel működhessenek együtt.
Vágólapra másolva!

A Mercedes egyik magas beosztású alkalmazottja szerint végre elérkezett az idő, hogy egy olyan autógyártóval szövetkezhessenek, mely ugyanolyan autókészítési-filozófiával és ugyanazzal a vásárlói körrel rendelkezik, és melynek központja csak pár órányira található Stuttgarttól. Michael Ganal, a BMW igazgató-tanácsának tagja és marketing osztályának egyik vezetője egy német magazinnak adott nyilatkozatában kifejtette, hogy a Mercedesszel való együttműködés a lehető leglogikusabb lépés lenne a részükről, hiszen mindketten az aktuális csúcstechnológiát hasznosító luxusautókat készítenek és mindketten független gyártók, bár nem a legnagyobbak.

A BMW-nél már régebben suttognak arról, hogy a Mercedes-Benzzel érdemes lenne különböző motorokat és más alkatrészeket előállítani. Nem elhanyagolható szempont az sem, hogy a költségek megfelezésével olcsóbbá válnának a fejlesztések, de a két gyártó együtt olcsóbban is vásárolhatna technológiákat más cégektől. A BMW és a Mercedes jelenleg egy hibrid-rendszer kifejlesztésén dolgozik és a jövőben akár egy kisméretű városi autó közös elkészítésére is sor kerülhet.