Bemutatkozott a Mercedes C osztály kombi

Vágólapra másolva!
Alig fél évvel a szedán bemutatása után már el is készült a C osztályos Mercedes nagyobb rakterű változata. Lehajtott ülésekkel akár másfél köbméternyi poggyász is befér a T-Modell csomagtartójába.
Vágólapra másolva!

A Mercedes formatervezői sikerrel oldották meg a feladatot, hiszen az új C osztály T-Modell szinte ugyanolyan dinamikus formatervvel rendelkezik, mint négyajtós testvére. Ráadásul a mostani generációnál sokkal jobban hasonlít egymásra a két karosszériaváltozat, ami a nagyon hasonló hátsó lámpatesteknek köszönhető. Háromféle felszereltséggel vásárolható meg az új karosszériaváltozat is, melyek közül az Avantgarde-hoz itt is sportos, Mercedes-csillagos hűtőrács jár.

Az új C osztály méretnövekedéséből a kombi is profitált, és nem csak az utastér, hanem a csomagtér is tágasabb lett. 15 literrel múlja felül a régi T-Modell 470 literes csomagtartóját az újé, lehajtott ülésekkel viszont még nagyobb a különbség, mert a régibe "csak' 1354 liter fért, az új pedig már hivatalosan 1500 literes.

A hosszú utastér miatt akár 282 centis tárgyakat is be lehet csúsztatni a kombiba, a réginél ez az érték csak 265 centi volt. Nemcsak nagyobb, hanem jobban használható is lett a csomagtartó, hiszen szériában járnak hozzá a kampók és gyűrűk, melyekkel könnyedén rögzíthető az áru. Felár ellenében érhető el az Easy-Pack csomag, ami több rekeszre osztja a rakteret, és az áru biztonságos rögzítésére is lehetőséget ad. Elsőként kínál a középkategóriás prémium kombik között elektromos csomagtérajtó mozgatást a Mercedes, elég egy gombnyomás, és a csomagtartó feltárul, illetve bezáródik. A kombi terhelhetősége 605 kg, de ha ez nem lenne elég, akkor eláruljuk, hogy akár 1,8 tonnás utánfutóval is megbirkózik. Úgy hangolták a menetstabilizáló elektronikát, hogy még egy ilyen nehéz vontatmánnyal se jöjjön zavarba.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]Forrás: [origo]

Természetesen ugyanazok az erőforrások választhatóak a kombihoz, mint a szedánhoz, ez azt jelenti, hogy a benzinmotorok teljesítménye 156-tól 272 lóerőig terjed. A leggyengébb dízel az átlagosan hat liter gázolajat fogyasztó, 136 lóerős C200 CDI, a legerősebb a 224 lóerős, 510 Nm-es C320 CDI, ezzel hét másodpercen belül ugrik fel 100 km/órára az elegáns kombi. Még nem jelentették be, de valószínűleg hamarosan érkezik a 457 lóerős C63 AMG is, ami igazi kuriózum lesz a piacon.

A kombi C osztály a szeptemberi Frankfurti Autószalonon ünnepli világpremierjét, és már ugyanebben a hónapban meg lehet majd rendelni a kereskedésekben.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]Forrás: [origo]