Együléses autón dolgozik a Toyota és a Sony

Vágólapra másolva!
Egyszemélyes városi szállítójármű kifejlesztésén munkálkodik a Sony és Toyota, ami a zsúfolt városi közlekedésre jelenthet megoldást a jövőben.
Vágólapra másolva!

A Toyota két éve mutatta be az i-swing (a képen) együléses járművét, amely leginkább egy kerekeken gördülő karosszékhez hasonlított. Most valami hasonlón törik a fejüket, amihez a Sony segítségét is igénybe veszik. A közeljövőben az elektronikai óriás hét mérnöke is a Toyota robottechnológiákat kutató központjába érkezik, hogy az autógyártó szakembereivel együtt dolgozzanak az "új generációs szállítójármű" projekten. A Sonyra többek közt az Aibo és Qrio robotok fejlesztése során szerzett tapasztalata és tudása miatt van szüksége a Toyotának, mely egyébként korábban már több technológiát is vásárolt partnerétől. Így gyakorlatilag a világ legnagyobb autógyártója folytathatja a Sonynak az Aibo robotkutya projekt tavalyi leállítása után félbeszakadt robotfejlesztési programját.

Természetesen még nem tudni, hogy az autó mennyire lesz elérhető a mindennapi emberek számára és hogy valójában mennyi újítást fog tartalmazni a mai három-, négykerekű szállítójárműveihez vagy akár a kétkerekű Segwayhez képest.

Forrás: [origo]