Michelisz dupla győzelme a Pannónia-Ringen

Vágólapra másolva!
A Shell V-Power Racing Renault Clio Kupában az új helyszín eldöntött mindent, hiszen Michelisz Norbert duplázása egyben azt jelenti, hogy elhódította a bajnoki címet.
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]

Ezen a hétvégén új helyszínen zajlottak a hazai gyorsasági autós bajnokság küzdelmei. Az Ostffyasszonyfa melletti Pannónia-Ring, amely eddig leginkább motoros versenyeknek adott otthont, most a gyorsasági autós társadalom számára is megfelelő helyszínnek bizonyult. Mindenki számára ismeretlen pályán a Shell V-Power Racing Renault Clio Kupában leggyorsabban a bajnoki cím legnagyobb várományosa találta fel magát.

A Clio Kupa az előző hétvégékhez hasonlóan nagy küzdelmeket ígért, hiszen itt a bajnokság első három helyezettje mindig egymásra talál. Rég volt már köztük pályaverseny, így újra mindenki test-test elleni csatában akart bizonyítani. Az új helyszín azonban ezúttal kicsit szétzilálta az erőviszonyokat, Michelisz Norbert ezúttal jobban ráérzett erre a pályára, mindkét nap rajt-cél győzelmet aratott.

Szombaton Michelisz mögül Bárkovics Zoltán rajtolhatott, a harmadik rajtkockából pedig Vida János indult. Michelisz már az első körökben nagy előnyre tett szert, a második helyért viszont nagy küzdelem zajlott. Vida folyamatosan támadta Bárkovicsot, többször megpróbált bebújni mellé, de végül elkopott a gumija, nem sikerült előznie, így nem történt változás az első három helyen. Molnár Zoltán szerezte meg a negyedik helyet, Kontra György lett az ötödik, Rasztovics Zsolt pedig a hatodik.

Shell V-Power Racing Renault Clio Kupa XII. futam hivatalos eredmény:
1. Michelisz Norbert (Zengő Motorsport Kft.) 34:45,421 perc
2. Bárkovics Zoltán (Proex AMSE) 6,141 mp h.
3. Vida János (Zengő Motorsport Kft.) 11,805 mp h.
4. Molnár Zoltán (GFS Racing Team) 36,658 mp h.
5. Kontra György (Zengő Motorsport Kft.) 41,713 mp h.
6. Rasztovits Zsolt (Zengő Motorsport Kft.) 42,105 mp h.

Michelisz Norbert: "A rajt közepes volt, azt hittem, hogy a Zoli mellém ér, és nem tudok elsőként elfordulni. Aztán ő is kicsit beragadt, így szerencsém volt, hogy az első pár körben első tudtam maradni, és utána már tudtam, hogy gyorsabb vagyok, mint a többiek. Ez be is igazolódott, mert körről-körre növeltem az előnyömet, s igazából sima győzelem volt."

Bárkovics Zoltán: "Szerintem elég unalmas verseny volt, csak a rajtnál, pár kör erejéig akadt némi izgalom, utána a körözés ment. Janinak aztán elkopott a gumija. Kicsit érdekes volt a pálya, mert nem lehetett tudni, hogy mi számít pályaelhagyásnak, mi nem. Egyik verseny sem könnyű, ez inkább csak nem volt érdekes, figyelni kellett végig."

Vida János: "Nagyon jól rajtoltam, idén még így nem sikerült, de aztán nem akartam a fiúkat zavarni, gondoltam korrekten játsszuk le a történetet. Aztán Norbi elment, Zoli, pedig állandóan a füvön, abszolút nem a pályán. Behordta elém a rengeteg koszt, - a szélvédőm olyan sáros, hogy alig lehet rajta kilátni -, én emiatt csúszkáltam, így elfogyott a gumi. A végére pedig, annyira rázott már a kormány, hogy alig bírtam behozni az autót."

(A cikkben szereplő Vida János az origo autós rovatának munkatársa.)