Kiszivárgott Laguna Coupe-fotók

Vágólapra másolva!
Felkerültek az internetre a Renault legújabb tanulmányautójának fotói. A Laguna Coupe Concept szerencsére nem öncélú stílusgyakorlat, jövőre már a szériaváltozata is megjelenik.
Vágólapra másolva!

Az új Renault Laguna Coupe a képek alapján valahogy úgy viszonyul az ötajtós Lagunához, mint annak idején a Peugeot 406 Coupe a sima 406-oshoz: itt is egy tökéletes arányokkal rendelkező granturismót alkottak a formatervezők, ami ugyan hasonlít a kiindulási pontnak tekinthető autóhoz, de egyetlen karosszériaelemük sem azonos. Talán csak a fényszórók hasonló formája árulja el, hogy ez is egy Laguna, a karosszéria többi részlete teljesen egyedi, bár a letisztult hátsó rész kicsit hasonlít az Aston Martinokra. A 2008-as Párizsi Autószalonon bemutatkozó szériamodell valószínűleg már nem nagyon tér majd el a most kiállított tanulmányautótól, bár azon az autón minden bizonnyal kisebb felnik és hagyományos kilincsek lesznek, és az extravagáns műszerfalat lecserélik majd az ötajtós Lagunában megismertre. A kupé hosszú orrában a Laguna erősebb motorjai teljesítenek majd szolgálatot, se az is elképzelhető, hogy a Nissan 3,5 literes V6-osa is rendelhető lesz.

A tanulmányautó érdekes részletei közé tartoznak a keret nélküli oldalablakok, a LED-es lámpák és a hátsó diffúzor, bővebb információkkal jövő héten tudunk szolgálni az autóról.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]
Forrás: [origo]