Vágólapra másolva!
Pur Sang néven egy limitált Veyron-szériával lepte meg a Frankfurti Autószalonra látogatókat a Bugatti. Sajnos a különleges modellekből csak öt darabot készítettek, ezeket pedig kevesebb, mint 24 óra alatt elkapkodták.
Vágólapra másolva!

Az öt darab Bugatti EB Veyron 16.4 Pur Sangért a vevők mindegyikének 1,4 millió eurót (több mint 300 millió forintot) kellett fizetnie. Ennyi pénzért cserébe a tulajdonosok egy alumíniumból és szénszálas elemekből felépített karosszériájú, az alapváltozatnál csaknem 100 kilóval könnyebb, 1888 kg-os szupersportkocsit kapnak. Talán a "kevesebb néha több" elv vezérelte a Bugatti tervezőit, amikor a Pur Sangot semmilyenfajta külső festéssel nem látták el, így a karosszéria alumínium és szénszálas elemei eredeti színükben pompáznak.

Bár az autó motorjához nem nyúltak a Bugatti mérnökei, az 1000 lovas telivérben a kisebb önsúly miatt minden lóerőre mindössze 1,88 kiló jut. Így valószínű, hogy egy Pur Sang (magyarul "telivér") túlszárnyalja a sima Veyron 407 km/órás csúcssebességét.

Miután a Bugattinak mind az öt különleges kiadású modellt mindössze 24 óra alatt sikerült eladnia, a Volkswagenhez tartozó gyár könnyen lehet, hogy a jövőben több limitált szériás verziót is készít a nagy érdeklődésre számot tartó modellből.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]Forrás: [origo]