Uno-utód és Bravo SUV a Fiattól

Vágólapra másolva!
Két új modellel bővíti modellpalettáját az évtized végéig a Fiat. Az egyik modell egy olcsó kisautó lesz, míg a CX-Over személyében a Bravo terepjárósított változatát tisztelhetjük majd.
Vágólapra másolva!

A két új modellt egy befektetőknek tartott szeptemberi prezentáción fedte fel a Fiat, amely úgy látszik, hogy a pénzügyi válságból való kilábalás után modellpalettája gyors bővítésén dolgozik. Az első modell egyelőre B-Compact néven szerepel a gyártó sajtóanyagjában, de nagy valószínűséggel majd Uno néven jelenik meg a kereskedésekben. A hamisítatlan olasz formatervvel rendelkező kisautó méretében a Panda fölé és a nagyobb Grande Punto alá érkezik meg valamikor 2009-ben. Megjelenéskor két karosszériával lesz megvásárolható és természetesen formatervén kívül olcsóságával és alacsony fogyasztásával próbál majd a vásárlókat szerezni.

Egy évvel az új Uno után, 2010-ben érkezik a CX-Over szériaváltozata. A Fiat Bravón alapuló, 4,5 méter hosszú crossoverben az olaszok egy praktikus egyterű és egy szabadidő-autó előnyeit szeretnék egyesíteni. A CX-Over első- és összkerék-meghajtással is elérhető lesz, a Bravónál némileg magasabb áron.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]