Luxus-C4 Picasso a Citroëntől

Vágólapra másolva!
A luxusautók piacát nagyrészt német és angol kocsik uralják, azonban a Citroën időről időre bemutat egy újabb próbálkozást, amellyel betörne erre a piacra. A legújabb a C4 Picasso Lounge.
Vágólapra másolva!

A Citroen régóta híres arról,,hogy kényelmes autókat épít, de a luxusautók piacára sosem sikerült betörnie. A cég pedig megtesz mindent, hiszen időről időre bemutat egy olyan fényűző modellt, amely a paraméterek alapján akár luxusautó is lehetne. A C6-os is egy olyan limuzin, amire nehéz lenne rásütni az egyszerű jelzőt, de most a C4 Picassot bolondították meg.

A kocsiba négy egyszerű ülés helyett fejedelmi kényelmet nyújtó fotelek kerültek, melyeket éppen pillanatnyi igényeinknek megfelelően állíthatunk be. Természetesen elengedhetetlen a nagyon jó minőségű bőrbevonat, de ez csak a kezdet. A hátul ülők a fejtámlába beépített DVD lejátszót kaptak saját fülhallgatóval, éppen ezért hátul az ablakok sötétítettek. Bár az autó közel nem rendelkezik nevesebb német és angol márkák presztízsével, ezt a Lounge 500 literes csomagterével, panorámatetejével és tágas, világos belsejével igyekszik kompenzálni a márkajelzés okozta kisebb érdeklődést.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]


A 18 colos alumínium-kereken guruló kocsi motorházteteje alatt a Citroën 138 lóerős koromszűrő dízel motorja üzemel, mely egy hatfokozatú automata vagy manuális váltóval rendelhető. A kocsi még az év vége előtt megjelenik, de az áráról jelenleg sajnos semmi hivatalosat nem tudni.