Wéber győzelemmel búcsúzott a bajnoki címtől

Vágólapra másolva!
Wéber Gábor ugyan megnyerte az idén debütáló SEAT Leon Szuperkupa szezonzáró futamát, sőt még a legtöbb pontot is ő szerezte, de a kategória bajnoka Kiss Norbert.
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]

A Seat Leon Szuperkupa éllovasainak versengése a bajnokság utolsó futamán ezúttal is már az első körökben eldőlt, csak éppen más végkimenettel. Az élről rajtoló Kiss Norbert még az elején meg tudta tartani első helyét, azonban Wéber Gábor a második kanyarban egy ügyes trükkel Kiss Norbert elé került és onnan már számára nem volt visszaút, mondhatni simán nyerte a futamot.

A Kiss Norbert előretörésében még lehetett bízni egy ideig, de Wéber fokozatosan leszakította a már bajnok Kisst, és simán nyert. Wéber magabiztos teljesítménye azonban a futamgyőzelem mellett a bajnokság második helyére volt elég. Kettőjük mögött a futamon is, és a bajnokságban is Hatvani Bálint ért be. A verseny negyedikje a nagy túrában villogó Rácz István, aki Brachna Dáviddal vívott hosszas csatát. Czollner Gyula Brachna mögött a hatodik.

Ami a bajnokság végeredményét illeti, elég furcsa helyzet alakult ki, hiszen Wéber hiába szerzett több pontot, mint Kiss, a mínuszolások után mégis Kiss a bajnok.

Seat Leon Szuperkupa XIII. futam hivatalos végeredmény:
1. Wéber Gábor (Zengő Motorsport Kft) 27:37,843 perc
2. Kiss Norbert (IMC Motorsport Egyesület) 1,136 másodperc hátrány
3. Hatvani Bálint (Kecskeméti Motorsport) 11,529 mp.h.
4. Rácz István (Procar Motorsport) 22,141 mp.h.
5. Brachna Dávid (Warm Up) 22,665 mp.h.
4. Czollner Gyula (DHL Racing Team) 23,099 mp.h.

Wéber Gábor: Sikerült győzelemmel búcsúznom a 2007-es bajnokságtól. Kicsit fura érzés, hisz nekem volt több pontom, de a mínuszolás szabályai szerint Norbi nyert. Jövőre megpróbálok visszavágni neki. Szeretem az ilyen kihívásokat, Norbival nagyon jót csatáztunk. Sikerült már kiismernünk egymást annyira, hogy tudjuk, kinek mi fekszik jobban, vagy kevésbé. Fantasztikus dolognak tartom, hogy ő teljesen mást csinál a pályán, mint én, ennek ellenére a vége szinte századmásodpercre ugyanaz. Sokszor csak a pillanatnyi hangulat dönt, vagy az, hogy mennyire sikerül eltalálni az autó beállításait. Az én esetemben az év vége felé kezdtük el megtalálni a tökéletes beállítást. Jövőre megpróbálom majd tovább faragni a tizedeket!

Kiss Norbert: Az időmérő edzés után nem változtattunk az autón, és nem sikerült úgy menni a futamon. Most sajnos csak ennyi volt benne, de igazából célba sem kellett volna érnem, hisz tulajdonképpen már tegnap megnyertem a bajnokságot. Este biztosan nagy bulit csapunk a többiekkel!

Hatvani Bálint: Nagyon jól szerepeltünk a hétvége során, bronzérmesként zártam a bajnokságot. Az utolsó körben elment a turbónyomásom, és lemaradtam a többiektől, de így is nagyon örülök. Ezúton is szeretném megköszönni a csapatnak az elmúlt év kemény munkáját.