Hivatalos képen az Impreza WRX STi

Vágólapra másolva!
Lerántotta a leplet az új Impreza WRX STi-ről a Subaru. A minden korábbi STi-nél agresszívebb kinézetű utcai raliautó bokszermotorja a pletykák szerint már háromszáz lóerőnél is erősebb.
Vágólapra másolva!

Igaz, hogy a kocsi legtöbb részletét már korábban megcsodálhattuk, de végre hivatalos gyári képeken, teljes pompájában látható a legkisebb japán autógyár új sportmodellje. Hatalmas sárvédőszélesítéseiről, egyedi, 18 colos alufelnijeiről, a motorháztető légbeömlőjéről, az áttervezett lökhárítókról, és a méretes tetőspoilerről egyből felismerhető, hogy nem a mezei ferdehátú Imprezával van dolgunk.

Az STi-ben az átdolgozott, kétliteres, turbós boxermotor erejét hatfokozatú manuális váltó közvetíti a kerekek felé, a megfelelő tapadásról szimmetrikus összkerékhajtás, és az elektronikus vezérlésű központi differenciálmű gondoskodik. Bár a kocsi teljesítményéről még két hétig, a tokiói hivatalos bemutatóig hallgat a Subaru, a kiszivárgott információk szerint a teljesítmény 304 lóerő, a csúcsnyomaték pedig 422 Nm lesz, amellyel maga mögé utasíthatja legfőbb riválisát, a Mitsubishi Lancer Evo X-et.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]
Forrás: [origo]
Forrás: [origo]
Forrás: [origo]
Forrás: [origo]