Különleges Lexus tanulmányok Tokióban

Vágólapra másolva!
Egy hobbiterepjáró-tanulmánnyal készül a Tokiói Autószalonra a Lexus. Az LF-XH a következő RX előzetese lehet, míg végre bemutatják a gyártó szupersportkocsiját, az LF-A-t is.
Vágólapra másolva!

A Lexus L-finesse elnevezésű tervezési filozófiájának szellemében készített LF-Xh kinézetében meglehetősen eltér az RX-től. A kocsi a gyártó szerint egyszerre közvetít eleganciát és hatalmas erőt. A 4,8 méteres autó tulajdonképpen nem tartogat különösebb meglepetéseket, hiszen a benne alkalmazott Lexus-féle összkerék-meghajtással, nagyteljesítményű elektromotorral és a hozzá kapcsolt V6-os benzines egységgel már korábban is találkozhattunk. Igaz, hogy a modell belsejében a legfejlettebb megoldások kaptak helyet, amelyek nagy valószínűséggel kimaradnak majd a végleges változatból, vagy feláras csomagokban rendelhetők lesznek.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]Forrás: [origo]


Az LF-A érkezéséről már korábban beszámoltunk és a Lexus most sem kívánt többet elárulni közelgő szupersportkocsijáról. Jelenleg csak a modell méreteiben lehetünk biztosak: az LF-A 4,46 méter hosszú, 1,895 méter széles, és 2,605 méteres tengelytávval rendelkezik. Az autó teljesítményéről be kell érnünk annyival, hogy a hatalmas hátsó szárnnyal rendelkező négykerekű több mint 500 lóerős, végsebességét pedig valahol 320 km/óra környékén található. Ennél többet csak a kocsi bemutatásakor árul majd el a gyártó.