Új kamerarendszer a Nissantól

Vágólapra másolva!
A Nissan négy kamerából álló rendszere az autót és környezetét felülnézetből ábrázolja parkolás közben, jelentősen megkönnyítve ezzel a kezdő sofőrök dolgát.
Vágólapra másolva!

Az "Around View Monitor" a jármű négy oldalán elhelyezett nagy, 180 fokos látómezejű kamerák segítségével madártávlati, valós idejű képet készít a parkoló autóról. A műszerfalon található, két részre osztott monitor ekkor egy felülnézeti képet, és az autó elején vagy hátulján található kamera képét mutatja, attól függően, hogy a jármű előre vagy hátra halad. A rendszer továbbá segédvonalakkal próbálja irányítani a vezetőt, hogy tökéletesen álljon be a kijelölt parkolóhelyre. Ráadásul az ultrahangos érzékelőket sem felejtették ki, amelyek képesek észlelni az autó útjában álló akadályokat, így időben felhívhatják azokra a vezető figyelmét.

Bár mindez ígéretesen hangzik, az Around View Monitor rendszerre nekünk, európaiaknak még kicsit várnunk kell. A japánok azt ugyanis először a kizárólag hazai piacukon árusított Elgrand egyterűben alkalmazzák, majd ezek után az Infiniti EX35 szabadidő-autóban érkezik meg Amerikába.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]