Modellcsalád lesz a VW Up!-ból

Vágólapra másolva!
Nagy tervei vannak a Frankfurti Autószalonon bemutatott, Up! elnevezésű farmotoros minivel a Volkswagennek. A modell 2010-es megjelenése az I-es Golfhoz hasonló jelentőséggel bírhat.
Vágólapra másolva!

Az Automotive News Europe birtokába került dokumentumból kiderül, hogy az Up! miniautó szériaváltozata kilenc évig lesz a piacon, mely idő alatt a Volkswagen legalább 4,16 milliót kíván belőle értékesíteni. Az A-szegmensbe tartozó autó alapjain emellett egy teljes kisautó-termékcsaládot is elkészítenek a wolfsburgiak, és a Seat, valamint a Skoda is elkészítheti a modellből saját típusát. Állítólag 2010 szeptemberében indul a gyártás a Skoda vrchlabi gyárában, ahol évi 100 ezer VW jelvényes Up!, és ugyanennyi Seat, illetve Skoda márkájú klón készül majd. Emellett Volkswagen a kocsiból körülbelül 260 ezer darabot szegényes felszereltséggel kizárólag az orosz, illetve az indiai piac számára készít majd el, igaz, a németek ennél nagyobb keresletre is számítanak.

Az alapmodell egy 3,5 méter hosszú, háromajtós kocsi lesz, mely nagyjából 9000 euróba kerül majd. Ezt követheti egy 80 mm-rel meghosszabbított tengelytávú, 500 euróval drágább, ötajtós változat, ami már családi autónak is megfelel. Ebben az autóban annyi lesz a hely, mint a Polóban, de ülései kivehetőek lesznek, ezért jobb lesz a variálhatósága.

Abban az esetben, ha az up! szériaváltozata sikeressé válik, a Volkswagen elkészítené a kabrió változatát, sőt, autóipari hírek szerint a Volkswagen a típus terepesített Cross, és konnektoros hibrid verzióját is piacra dobhatja. Összességében azt mondhatjuk, ha a Volkswagen véghez viszi az autóval kapcsolatos összes tervét, szinte biztos, hogy ez a mini lesz a következő évtized Volkswagen népautója.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]Forrás: [origo]