Nagy változások előtt a Chrysler-csoport

Vágólapra másolva!
A Daimler AG által nemrégiben eladott Chrysler öt típusától is megválhat a közeljövőben, miközben az amerikaiak már keresik a partnert két új autójuk gyártásához.
Vágólapra másolva!

Miután a Cerberus Capital Management a Chrysler többségi tulajdonosává vált, számítani lehetett arra, hogy a pénzügyi befektető cég erős kézzel és határozottan kezdi meg a márka átszervezését. Az új vezetők a tervezett Imperial nevű négyajtós modell fejlesztését már leállították, és most úgy tűnik, hogy öt, a modellpalettán jelenleg is szereplő típus is a süllyesztőbe kerül. Bár az öt járműről még nem döntöttek, szakértők szerint nagy valószínűséggel az amerikai piacon kapható Chrysler Pacifica, a Dodge Dakota, a Jeep Commander és a Compass szűnhet meg, de nincs biztonságban a Chrysler Sebring és a Dodge Durango sem. Erre a leépítésre azért van szükség, mert míg a Chrysler egyes piaci szegmensekben feleslegesen sok modellel rendelkezik, másokban viszont egyáltalán nincs autója.

Ezen segíthetne, ha az amerikaiak elkészíthetnék az eddig csak tanulmány formában bemutatott Dodge Demon nevű roadstert, és a kompakt méretű Dodge Hornetet. Mindkét autó a Genfi Autószalonon mutatkozott be, előbbi idén, a Hornet pedig tavaly. Míg a kisméretű, kétüléses Demonnak Amerikában lehet igazán fontos szerepe, a kompakt Hornet igazi világautóvá válhat. Többek közt a Chrysler tulajdonlása körüli huzavona miatt sem foglalkozhattak eddig behatóan a két jármű elkészítésével, ám most úgy tűnik már csak egy megfelelő partner hiányzik a gyártás elkezdéséhez. Simon Elliott, a Dodge-ot és a Jeepet is magába foglaló Chysler-csoport vezérigazgatója szerint az már biztos, hogy az amerikaiak nem a kínai szövetségesükkel, a Cheryvel fogják legyártani a kocsikat. Potenciális szövetségesként emlegetik azonban a Chryslerrel négyhengeres motorokat közösen készítő Hyundait és Mitsubishit.

Forrás: [origo]


A Jeep Compass napjai meg vanak számlálva?