Brutális Suzuki SX4-tanulmány

Vágólapra másolva!
A Las Vegas-i SEMA tuningkiállításra egy alaposan átalakított SX4 szedánt visz a Suzuki. A megvadított, SXForce névre keresztelt autóhoz a Suzuki motorkerékpárok adták az ihletet.
Vágólapra másolva!

A Suzuki a Road Race Motorsports nevű Santa Fe-i tuningcéget kérte fel az SX4 szedán felpaprikázására, a cél az volt, hogy a végeredmény minél jobban emlékeztessen a márka sportmotorjaira. Már a külső sem nevezhető átlagosnak, hiszen az SXForce legtöbb karosszériaelemet acél helyett karbonból készítették el, a lökhárítók pedig igen agresszív formát kaptak, az elsőkben például akkora nyílás tátong, hogy a 225 mm széles sportgumik is jól látszódnak. Különleges a fényezés is, de említésre méltóak még az A oszlopokra szerelt motorkerékpár-tükrök, a 18 colos alufelnik, és a raliautók mintájára, a tetőre tett légbeömlő is. Valódi leszorítóerőt generál a hátsó tengelyen a hatalmas hátsó szárny, de ugyanezt a célt szolgálja a csomagtartó alá beépített diffúzor is. Komoly sportfutóművet szereltek a tanulmányautó alá, melynek a magassága és keménysége is állítható. Az alapmotoros SX4-nem nem lenne szüksége az effajta tuningra, de ebben a működőképes tanulmányautóban egy kétliteres, 250 lóerős turbómotor dolgozik, melynek erejét ötfokozatú kézi váltó továbbítja az első kerekek felé. Ennek tudatában már nem csoda, hogy az SXForce megállításáért 355 mm-es, lyuggatott tárcsák a felelősek, melyekre hatdugattyús féknyergeket szereltek. Kétoldalt, a küszöbök alatt vezették ki a GSX-R1000-ről mintázott kipufogócsöveket, ami az utcai használatnál nem lehet túl előnyös, de a látványnak nagyon jót tesz.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]


Belül még több motorkerékpár alkatrészt fedezhetünk fel, a fordulatszámmérő, több kapcsoló, és a kormány is a legendás Hayabusáról származik. Ha lehet, itt még több szénszálas műanyagot használtak a készítők, a középkonzol, a műszerfal és az ajtóborítás egy része is ebből a méregdrága anyagból készült. A központi LCD kijelzőn a motor legfontosabb adatait olvashatja le a sofőr, akár egy versenyautóban. Hátsó ülések nincsenek az SXForce-ban, helyükre egy nagy teljesítményű hifirendszert építettek be a tuningolók.


Forrás: [origo]Forrás: [origo]Forrás: [origo]