Újabb kémfotók a Mercedes C sportkupéjáról

Vágólapra másolva!
Ismét lencsevégre kapták a hivatalosan csak jövő tavasszal bemutatkozó Mercedes C-osztály kupéváltozatát. A Sport Cupé nevű modell megkapja az új C-osztály elejét, műszerfalát és motorjait, ám az autó hátulja és a padlólemez marad a régi.
Vágólapra másolva!

Egetverő újdonságra ne számítson senki a következő generációs C-osztály Sport Cupé kapcsán, ugyanis a Mercedes nem egy teljesen új modellel fog előállni a jövő márciusi Genfi Autószalonon, "csupán" a jelenleg is futó modellt szabja az új C-osztályhoz. Ennek szellemében a háromajtós kivitel megkapja a limuzin elejét, műszerfalát és motorjait, ami azt jelent, hogy a benzines kínálat egy 1,8 literes, 156 lovas motortól indul, míg a csúcsváltozat egy 3,5 literes, V6-os lesz 272 lóerővel. Dízel változatban a választék egy 136 lóerős 2,2 literes modelltől indul és egy V6-os 2,2 literes 300 lóerőssel zárul.

A Sport Cupé nem sokkal a genfi bemutató után érkezik a márka-kereskedésekbe, de emellett hamarosan megjelenik majd az új Mercedes GLK is, a stuttgartiak X3-gyilkosa, mely a C-osztály kombi padlólemezére épül. Ezt az új E-osztály fogja követni, amely már állítólag hibridmeghajtással is rendelhető lesz majd.