Jövőre itt a kis Toyota SUV

Vágólapra másolva!
Egy új hobbiterepjáróval bővíti jövőre modellpalettáját a Toyota. Az új modell az RAV4 alá érkezik majd, hivatalos bemutatója a tavaszi Genfi Autószalonon lesz.
Vágólapra másolva!

A Toyota modellválasztékának bővítésével kíván egyre nagyobb szeletet kihasítani az európai piacból. Ezért nem is meglepő, hogy új készülő kocsijuk egy kisméretű szabadidő-autó, ugyanis ennek a szegmensnek az eladásai 2005 és 2006 között 63,6 százalékkal nőttek, és ez valószínűleg a közeljövőben sem fog jelentősen változni. Az autó műszaki alapjait a japán piacon kapható Ist (lent), és annak amerikai testvérmodellje, a Scion xD szolgáltatja majd, de a 2006-os Genfi Autószalonon bemutatott Urban Cruiser-tanulmány is inspirálhatja a tervezőket.

Thierry Domreval, a Toyota európai részlegének vezetője az Automotive News-nak elmondta, hogy a márka a japán belpiacos Ist egy erősen átkozmetikázott változatát hozza majd az öreg kontinensre, amely a tavaszi svájci bemutató után nem sokkal már meg is érkezik a márkakereskedésekbe. A Toyota 2009-re évente 1,3 millió autót kíván eladni az európai, a török, illetve az orosz piacon a jelenlegi 1,09 millió helyett, és ebben sokat segíthet a Suzuki SX4 vetélytársának szánt kis szabadidő-autó.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]