Megszavazták a Chevrolet új minijét

Vágólapra másolva!
A General Motors az idei New Yorki Autószalonon bemutatott három miniautó-tanulmányt, és most kiderült, hogy közülük a Beat fog megvalósulni. Megjelenés 2009 közepén.
Vágólapra másolva!

Áprilisban New Yorkban három ígéretes külsejű, a GM dél-koreai tervezőközpontjában megálmodott kisautó-tanulmányt mutatott be a Chevrolet, és egy külön erre a célra indított weboldalon szavazást is indított, hogy a közönség döntse el, melyik legyen gyártó jövőbeli minijének alapja, ami esetleg a Sparkot váltaná le. Ennek a versenynek lett győztese a Beat, mely az 1,9 millió beérkezett szavazat 47 százalékát kapta. Második helyen az elegáns Groove végzett, míg a legcsekélyebb tetszést a fiatalos Trax szabadidő-autó váltotta ki.

Ahogy azt már megírtuk, a Beat egy 1,2-es turbómotorral felszerelt elsőkerék-meghajtású, sportos miniautó, mely leginkább a sebességet és csúcstechnológiát kedvelő fiataloknak imponálhat. Az autó kamerás-visszapillantója. LED-fényszórói, és orrkiképzése valószínűleg nem marad meg a szériamodellben. A kocsit Dél-Koreában kezdik el gyártani, az európai márkakereskedésekbe 2009 közepén érkezik meg. Az amerikai piacra való bevezetéssel még vár a Chevrolet. Először megnézik, a Beat milyen karriert fut be az öreg kontinensen, és figyelemmel kísérik azt is, képes lesz-e a Smart az észak-amerikai piac meghódítására.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]