Dízel sportkocsi a Mitsubishitől

Vágólapra másolva!
Concept-RA néven egy sportos kupétanulmányt mutat be a januári Detroiti Autószalonon a Mitsubishi. A könnyű építésű kocsiban a cég saját fejlesztésű, új dízelmotorja lesz a legnagyobb attrakció.
Vágólapra másolva!

A Concept-RA-ban a Lancer Evo X-ben debütáló Super All Wheel Control (S-AWC) összkerékhajtási rendszert és a dupla kuplungos, Twin Clutch SST nevű robotizált sebességváltót is megtaláljuk, de az igazi újdonság a japán gyár új dízelmotorja lesz. A 2,2 literes, négyhengeres, 16 szelepes dízelmotort változó geometriájú turbótöltővel, változó szelepvezérléssel, piezoelektromos befecskendezőkkel és a legújabb közös nyomócsöves rendszerrel látták el, így az egyturbós erőforrások között az abszolút élvonalat képviseli.

A japánok szerint az erőforrás 201 lóerővel és 420 Nm-es csúcsnyomatékkal rendelkezik, és hogy dízel létére megfeleljen az amerikai emissziós előírásoknak, egy speciális, kipufogógáz-tisztító rendszert kapott, ami egy egységbe integrálja az oxidációs katalizátort, a nitrogén-oxid katalizátort és a részecskeszűrőt. A Concept-RA új fejlesztésű, térvázas alumíniumkarosszériát kapott, de több karosszériaelem, így például a motorháztető és a sárvédők is rugalmas, újrahasznosítható műanyagból készültek.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]