Új Saab SUV Detroitban

Vágólapra másolva!
Nagyon úgy néz ki, hogy a Saab tovább bővíti modellválasztékát, méghozzá a mostanában népszerű SUV fronton. A 9-7X nem volt akkora durranás, mint ahogy azt sokan várták, viszont a kisebb 9-4X már akár nagy sikert is arathat.
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]

Már elsőre látszik, hogy egy Saabbal van dolgunk

A GM egyelőre csak tanulmány formájában mutatja be az új Saabot, de minden jel arra utal, hogy ez a modell a jövőben valóra válik, sőt egyes hírek szerint ez még idén megtörténik. A 9-4X a GM tervei szerint először Amerikában fog bemutatkozni, csak később érhet el Európába. A Captiva és Antara padlólemezén nyugvó modell szerencsére nem a 9-7X szellemi örököse, inkább a korábbi Saab vonalat folytatja. A vonalvezetése kifejezetten tetszetős, de a műszaki tartalomról egyelőre nem sokat tudni.

Forrás: [origo]

A koncepció egy kicsit vadra sikeredett, de a tapasztalatok szerint a szériaérett verzió ennél szolidabb lesz

A Detroitban bemutatkozó tanulmány, a 9-4X BioPower Concept egy kétliteres turbómotorral van felszerelve, ami a nevéből adódóan bioetanollal is képes működni. A motor 300 lovas, és a Saab nemrég bemutatott négykerekes hajtáslánca van hozzá társítva, így az autó teljesítheti a SUV-k elé állított terepjárási igényeket. Természetesen amint a 9-4X piacra lép, már nem ez lesz az egyetlen változat, további benzines és dízel erőforrások várhatóak.